Járható üveg

2014-12-16

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a járófelületbe beépített üveg. Főleg tetőtereknél nem mindennapi látvány, de földszinten is szépen mutat. Sokféleképpen dekorálhatjuk, akár homokfújással, fóliázással is. Bátrabbak anyagában színezett parsol üvegből.

Rögzíthetjük fém vagy fakeretbe is, otthonunk stílusától függően. A fogadószerkezet előkészítésénél, tervezésénél már érdemes kollegánkkal egyeztetni a kialakításokat illetően. A pontos gyártási méretet a tartószerkezet elkészülte után lehet felmérni. Beépítéskor az üveg alá gumi párnát (fektető gumi) teszünk, a parketta és az üveg közé réskitöltő szivacsot, majd körbe szilikonozzuk, így biztosan nem mozdul el.

Járható üveg

Járható üveg

A viszonylag nagy méret miatt (190 x 170 cm) két egyenlő részre osztottuk az üveget. Ezen a képen 8+8+8 mm vastag, laminált üvegből készült a födém, nagyobb méret esetén már a 10+10+10 mm vastagság kell.

Az anyagvastagság a méretektől függ, 100 cm szélességig 8+8+8 mm vastagságú üveget javaslunk. Az ennél szélesebb üveg már 10+10+10 mm vastagságot igényel. Extra nagy méret esetén javasolt több részre megosztani, az üveg súlya miatt.