A4 Háromrészes zuhanyajtó


Ha az épített zuhanyfülke két fala közötti távolság már meghaladja a 90-100 centimétert, akkor a zuhanyajtó akár kettő db fix üveg közé is beszerelhető.

Ebben az esetben az egyik fix üveg tartja az ajtót, és a másik fix üveghez záródik. A zsénérok rézből, vagy rozsdamentes anyagból készülnek.

A zuhanykabin fix üvegeinek minimum 20-20 cm szélesség javasolt, a zuhanyajtónak pedig minimum 55-60 cm. Ezek az arányok a helytől és az igényektől függően természetesen változhatnak gyártás közben.

Az üvegajtó az átlátszó kivitelen felül kérhető savmart vagy akár színezett üvegből (bronz, szürke, zöld). Erre a felületre homokfújt dekoráció is kerülhet.

A vízzárásról a fix üveg és a zuhanykabin ajtó között egy fehér színű mágneses profil, az ajtó alján és oldalán PVC profilok, a fix üvegek szélén pedig átlátszó szilikon tömítés (Sikasil-C)  gondoskodik. Ezek a vízzáró anyagok könnyen cserélhetőek egy esetleges felújítás során.

Nagy előnye ennek az elrendezésnek, hogy a zuhanykabin fix üvegeinek helyes méretezésével, akár közvetlenül a mosdó mellé is tervezhetünk keret nélküli zuhanykabint edzett üvegből.

A megrendelt zuhanyajtó üvegeket a felmérés során felvett méretek alapján milliméter pontossággal legyártjuk, és ezt követően kerülnek beépítésre.


a1
a1 felülnézet