Piros dekorüveg konyhai hátlapnak

Nagyon sokan választják a konyha hátlapot üvegből, ki dekorációs célból, ki kényelmi szempontból.

Nagyon sokan választják a konyha hátlapot üvegből, ki dekorációs célból, ki kényelmi szempontból. Az is előfordul, hogy már unalmas a csempe, és helyette valami másra vágyik az Ügyfél.

A képen látható dekorüveg 4 mm vastag, hő kezelt biztonsági üvegből készült. Nagy méretű üvegek esetén javasolt az 5 vagy akár 6 mm vastagságú üveg. Mivel konyhába, tűzhely közelébe került, csakis az edzett üveg jöhetett szóba. A konnektorkivágások miatt szintén indokolt, hogy edzett üveget használjunk. Ha nincs az üvegen kivágás, vagy a helyszín nem indokolja az edzett üveget, akkor akár Lacobel üveget is használhatunk. Ez esetben azonban fontos tudni, hogy a Lacobel üveg csak 4 mm-es vastagságban kapható, illetve jóval korlátozottabb színkészletből lehet válogatni, mint az általunk festett üvegek esetén.

Az üveg maga sima átlátszó float üveg, az Ügyfél által kért „Ferrari piros” színre lett festve. Minden esetben felméréskor kollegám megmutatja a RAL színskálát, és az alapján választhatja ki mindenki a neki legjobban tetsző színt. Habár rengeteg színből válogathatunk, fontos figyelembe venni, hogy nem végtelenek a lehetőségek, bizonyos színeket (pl. metál) nem lehet üvegfestékben kapni!

A munka három fázisban zajlott, először fel lett mérve az üveg, aztán az elkészült, de még festetlen üveget bepróbálták a helyére. Erre azért volt szükség, mert az üveg sarka negatív kivágású, így kérdéses volt, hogy illeszkedik –e. Az utolsó lépés a már festett üveg beragasztása volt.

Alap esetben a dekorüveget ragasztással rögzítjük az adott felületre. Mivel az üveg festett, a ragasztás nem látszódik át, és a fehér konyhabútorok gyönyörűen kiemelik az élénkpiros színt.