Színek a lakberendezésben

A színek számos alakban és jelenségben nyilvánulnak meg.

A színek számos alakban és jelenségben nyilvánulnak meg. Az ember szabad szemmel legalább 2000 különböző árnyalatot képes érzékelni. A teljes képet és a helyiség szinergiáját pedig különböző színkombinációk képzik. Tény, hogy az összes érzéki benyomás 87 % -a színvilágon keresztül érvényesül. Az ember használja a színeket és általuk fejezi ki önmagát.

Tegyünk egy sétát a lakásban:

Folyosó vagy előtér: Ez a helyiség krónikus fényhiányban szenved. Itt nagyon jól jönnek a világos színek, mint a sárga, sárgásfehér, bézs vagy fehér.

Nappali szoba: Erősebb pirosas vagy narancssárga árnyalatokat is elbír. Ügyelni kell arra, hogy ezek az erős színek ne váljanak uralkodóvá, mert nyugtalan légkört teremtenek a helyiségben. Az élénk színeket nyugodtabb, pasztell árnyalatokkal tehetjük mérsékeltté.

Konyha: az akció helyisége. Csak óvatosan ebben a helyiségben a tűz az uralkodó (itt van elhelyezve a tűzhely), mely semmiféleképpen sem tűr el erős, kiegészítő piros árnyalatokat (pl. csempéket). Az erős energiájú tüzet sárga színnel csillapíthatjuk anélkül, hogy túlzottan megsemmisítenénk. A sárga szín optimista, alkotókészségre és szellemi munkára serkentő. Nyugodtan használhatjuk az ebédlőben is.

Fürdőszoba: az a helyiség, ahol a nyugalomnak és az ellazulásnak kell érvényesülnie. Nagyon jól használható a megnyugtató zöld és a felszabadultság érzetét keltő kék szín. A pasztellkék, zöld szín, a sárga csempe, az erősebb színű szappan és törülköző elhelyezése mennyei nyugalmat sugároz a lakásban is.

Hálószoba: pihenésre használt helyiség. Itt a gyengéd zöld és kék szín uralkodjon. Egy kis tűzvarázs hangulathoz néhány erős piros kiegészítő kellékről is gondoskodhatunk.

A lakás különböző helységeit feldobhatjuk a fentiek alapján például egy dekorüveggel, mely igen népszerű napjainkban.
A dekor üvegek tisztítása egyszerű és praktikus, továbbá különböző helyiségekben maximálisan megállják a helyüket: előterek, nappali, vizes, párás helyiségek, mint a konyha és a fürdőszoba.

Számos színváltozatban elérhetőek, így mindenki megtalálja a kedvére valót.
Amennyiben szeretné otthonát egyedivé és modernné tenni, keressen minket elérhetőségeinken vagy kérjen egyedi árajánlatot!