Beltéri üvegajtó

Az üveg felhasználásáról az építészetben témakört már többször is körbejártuk. Rengeteg módon felhasználható és sok esetben különlegesen dekoratív pl. egy konyha hátlap. Ebben a posztban a beltéri ajtókról lesz. Sokan ódzkodnak a […]

Az üveg felhasználásáról az építészetben témakört már többször is körbejártuk. Rengeteg módon felhasználható és sok esetben különlegesen dekoratív pl. egy konyha hátlap. Ebben a posztban a beltéri ajtókról lesz.

Sokan ódzkodnak az üvegajtóktól a lakásban, mert
- nem tartják elég biztonságosnak, főleg, ha már gyerek is van.

- Illetve azt is sokan kifogásolják, hogy nem teljesen zárható.
- Vagy a faajtó jobban illik a lakásba,
- jobban lehet variálni.
- biztos speciális kialakítás szükséges hozzá
- A nehezebb tisztításról már ne is beszéljünk, és még sorolhatnám a kifogásokat...

Számoljunk le ezekkel a mítoszokkal!

A toló illetve nyíló ajtók ugyanúgy 8 mm vastag, edzett, biztonsági üvegből készülnek, akár a zuhanyajtók. Az üveg élére kell egyedül vigyázni, hogy az ne sérüljön meg, a többi része ellenállóbb. Ami pedig a kisgyereket illeti, az üvegajtó és a faajtó is ugyanúgy okozhat puklit a buksira.

A nyíló üvegajtóra manapság már több kilincstípus is kapható (kulcsos, WC záras) így teljesen zárhatóvá lehet tenni. Tolóajtónál ez egy kicsit valóban komplikáltabb, de végső esetben ott az alsó letűző zár, amivel a padlóhoz lehet rögzíteni, így nem mozog.
Sőt, ha teljesen lég-és hangmentes környezetet szeretnénk kialakítani, az is megoldható, ilyenkor speciális PVC profilokat ragasztunk az üveg éleire.

Az üvegajtó is passzolhat a lakás dekorációjához, csak nem mindegy milyen környezetbe kerül. A népszerű vintage, rusztikus vonalban nem a legjobb választás, de a minimál stílusban épült lakások igazi gyöngyszeme lehet.

A variációk szemszögéből nézve sem kell szégyenkeznie az üvegnek, több anyaga is lehet: pl. átlátszó, savmart, anyagában színezett (kék, zöld, bronz, szürke) stb. Ha mintára vágyunk akkor azt homokfújt technikával vagy fóliázással valósíthatjuk meg.

Nincs szükség semmilyen speciális kialakításra. Az ajtókeretet csakúgy mint a fából készültnél, DIN szabvány szerint kell kialakítani. (Tolóajtónál ez lényegtelen)

Nos a takarítást illetően nehéz megcáfolni ezt az állítást, mert az üvegen hamarabb meglátszik a kosz. De mentségére szolgáljon, az ujjlenyomat a faajtónak sem áll jól!

Ha kedvet kapott az üvegajtókhoz a kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségeken árat és bővebb információt kaphat!

beltéri ajtók üvegből

 

beltéri ajtók üvegből

beltéri ajtók üvegből

 

beltéri ajtók üvegből