Festett üveg konyhai hátlapok

Festett üveg konyhai hátlapok

2015-02-06

A festett dekor üveg, más néven konyhahátlap igen felkapott termék az utóbbi időben. Varázsa abban rejlik, hogy egyszerű, mégis mutatós.

Milyen anyagból készül?
Három típusa létezik: lacobel, festett üveg, vagy festett, edzett üveg

Lacobel:nem hő kezelt, ezért nem javasolt tűzhely mellé tenni, illetve kivágásokat se lehet rá fúrni, könnyen törik. Meghatározott színekben kapható.

Festett üveg: nem hő kezelt, s ezért nem javasolt tűzhely mellé tenni, illetve kivágásokat se lehet rá fúrni, könnyen törik. A RAL színskála alapján bármilyen színben kapható.

Festett, edzett üveg: hő kezelt, kiválóan alkalmas tűzhely mellé, konnektor kivágásokat is lehet rá fúrni, nem törik könnyen. A RAL színskála alapján bármilyen színben kapható.

Mikor lehet felmérni?
Akkor célszerű, ha már be van építve az alsó és a felső konyhaszekrény is. Fontos információ, hogy 2-3 mm rés lehet a konyhapult és az üveg között.

Milyen vastagságú az üveg?
A legvékonyabb 4 mm, az átlag méret 5 mm, nagyobb méretű üveg esetében javasolt a 6 mm vagy akár a 8 mm is.

Milyen anyagú üveg?
Átlátszó vagy extra clear.
Az átlátszó (víztiszta) üveg enyhén zöldes árnyalatú, ebből adódóan a végeredmény (főleg világosabb festékek esetében) a kívánt színtől eltérő lesz. Sötétebb színeknél ez nem látványos.
Az extra clear üveg alacsony vastartalmú, ezáltal nincs zöldes szín az üvegben. Sem a világosabb, sem a sötétebb színeken nem változtat.


 

Dual Glass +36 20 211-5151 info@dualglass.hu Egyedi üvegmegoldások, zuhanykabinok, üvegfalak, üvegkorlátok. logo 2241 Sülysáp, Ipar utca 14/A