Balatongyörök Hatszög formájú, járható üveg
Balatongyörök - Hatszög formájú, járható üveg

Balatongyörök - Hatszög formájú, járható üveg

2022-09-16

Megkeresésünk egy balatongyöröki ház felújításával kapcsolatban érkezett, amely sajnálatos módon korábban leégett, így rekonstrukcióra szorult. 


Projektünk középpontjában egy már meglévő, hatszögű vaskeret állt, amelybe összesen 6 darab, paralelogramma formájú, 8+8+8 mm vastag, átlátszó laminált üveget kellett beépítenünk. Hogy az üvegeket tökéletesen méretre gyárthassuk, a hatszög formájú vaskeretet kiemeltük a helyéről, és műhelyünkbe szállítottuk. Az üveg 4-5 hét elteltével készült el, így a vaskerettel együtt visszaszállítottuk a balatongyöröki házba, és együtt beépítettük őket kijelölt helyükre. 

A fektető gumi eredetileg fekete volt, azonban a megrendelő a vaskeret színéhez szerette volna igazítani a gumi megjelenését, így az utóbbit átfestettük fehérre. Sajnos azonban ez a megoldás nem bizonyult a legmegfelelőbbnek, ugyanis a fehér festék zöldes árnyalatra színeződött el, így a költséghatékonyság érdekében a gumira fehér ragasztószalag került. 

A projekt végén tanulságként levontuk a következtetést: a már meglévő gumit utólag nem szabad festeni.


jarhato_uveg_egyedi_meret_hat_6_szog_egyedi_konzolok_2


jarhato_uveg_egyedi_meret_hat_6_szog_egyedi_konzolok_7

Dual Glass +36 20 211-5151 info@dualglass.hu Egyedi üvegmegoldások, zuhanykabinok, üvegfalak, üvegkorlátok. logo 2241 Sülysáp, Ipar utca 14/A