Kétrészes zuhanyajtó

Kétrészes zuhanyajtó

2017-01-13

Kétrészes zuhanyajtó esetében, nagyobb szélességi méret esetén,  egy fix üvegelem válik szükségessé, hogy az ajtó pántjainak túlterhelését elkerüljük.

Ha a sima egyrészes ajtó helyhiány miatt nem férne el (törölközőszárító, radiátor stb.), vagy már túl széles lenne (több mint 90 cm!), akkor javasolt a megosztása egy keskenyebb fix üvegre és egy ajtóra.

kétrészes zuhanyajtó

kétrészes zuhanyajtó

Műanyag vízzáró profillal biztosítható a szigetelés. A vízzárás fokozására alkalmazhatunk egy a falra rögzíthető műanyag mágneses profilt is ami tökéletesíti a szigetelést.

Az ajtó anyaga jellemzően 8 mm-es edzett, keret nélküli üvegből készül. Az üvegfelület lehet átlátszó  vagy savmart esetleg homokfújt dekoráció is kérhető.

A fix üvegnek minimum 20 cm szélesség javasolt, az ajtónak pedig 55-60 cm, de ezek az arányok a helytől és az igényektől függően természetesen változhatnak.

Ha eltekintünk a zuhanytálca használatától, mindenképpen használjunk szilikon küszöböt, ami meggátolja a tusolótérből a víz kifolyását, valamint törekedni kell rá, hogy a  burkolóanyag lejtést biztosítson a lefolyónyíláshoz.

Ebben az esetben sem érdemes elfeledkeznünk a vízlepergető felületkezelésről, mely meggátolja a szennyeződések lerakódását ezáltal a takarítást is megkönnyíti.

 

Dual Glass +36 20 211-5151 info@dualglass.hu Egyedi üvegmegoldások, zuhanykabinok, üvegfalak, üvegkorlátok. logo 2241 Sülysáp, Ipar utca 14/A