Paksi zuhanykabin felújítása

Paksi zuhanykabin felújítása

2023-03-03


Visszatérő ügyfelünk fürdőszobájának felújításán legutóbb 2011-ben dolgoztunk, amikor is elvégeztük az A3-as típusú zuhanykabin telepítését, amelynek vízzáró cseréje most lett esedékes. A vízzáró csere ára 15 000-20 000 Ft körül mozog, zuhanykabin típusától függően. 

Most régi-új megrendelőnk egy új zuhanykabin ajtó elkészítésére kért tőlünk árajánlatot, a fürdőszobáról küldött fotókon pedig látszódott, hogy a félig még felújítás alatt álló helyszínen egy padka volt beépítve, de a zuhanytálca helyét még nem alakították ki. A fotó alapján egyértelmű volt, hogy a kabin ajtaja tetőtérbe kerül majd, ezért ferde, alakos üvegre lesz szükség. 

A felmérést követően a zuhanyajtót íves gombokkal, mágneses profilos záródással, 70 cm széles, jobb oldalra, kifelé nyíló ajtóval és akril küszöbbel láttuk el. A ferde üveget nem volt szükséges sablonálni, mert a felmérést végző kolléga tökéletesen ki tudja számolni az ilyen típusú alakos üveg szögeit, amely alapján pontos gyártási rajzot készít. 

Az üvegek éleinek megmunkálása, csiszolása biztonsági és esztétikai szempontból is szükséges, illetve egyes továbbiakban alkalmazott technológiáknak is előfeltétele a csiszolt él. 

A CNC vizes vágó-és csiszológéppel egyedi, különleges formákat is ki lehet alakítani az üvegben. Ez esetünkben a tetőtér ferde síkja miatt volt szükséges, de akár parapet fal, vagy egy épített ülőke negatív kivágása is megoldható a csiszológép segítségével. 

A beépítés során szükség volt még fix fali rögzítőre, amely segítségével felszereltük az üveg fali zuhanypántját (2-T2), fogantyúját (G-215), mágneses M-9-es vízzáróját. 

Dual Glass +36 20 211-5151 info@dualglass.hu Egyedi üvegmegoldások, zuhanykabinok, üvegfalak, üvegkorlátok. logo 2241 Sülysáp, Ipar utca 14/A