Tolóajtó egy uszodában

Tolóajtó egy uszodában

2014-01-22

Ügyfeleink egyre gyakrabban kérnek tőlünk tolóajtót, mert sokoldalúbb mint a nyíló ajtó.

Nagy erénye a helytakarékosság, "kinyitva" a fal mellett megbújik csendesen. Ha foglalt mindkét kezünk, egy kecses könyék mozdulattal könnyedén kinyithatjuk, bár egy csinos kis fogantyú vagy tolótárcsa csak emel az esztétikai értékén.

Főleg olyan helyiségekbe érdemes építeni, melyeket nem szándékozunk hermetikusan lezárni, így bármikor megoszthatjuk vagy bővíthetjük a teret.

A lenti példányt egy családi ház uszodájába építettük, a zuhanyozót takartuk el jótékonyan a kíváncsi szemek elől. Az üveg anyaga savmart, ami remekül kiemeli a kék csempét és nem mellékesen matt, így nem lehet átlátni az üvegen. A megfelelő szellőzés érdekében nem a plafontól indul a sín, hanem egy kicsit lejjebb.

A sínszerkezet felső függesztésű, kivágást nem igénylő típusú, matt alumínium anyagú. (Igény esetén készítünk rá szálcsiszolt fedőlapot is.)

Gyakori kérdés, hogy milyen küszöböt, illetve vezetősínt használunk? Nos, semmilyet, az üveg mégsem leng ki, hanem biztonságosan, nyílegyenesen suhan. Sasszemű olvasóink már biztos látják azt a diszkrét kis vezetőt az ajtó bal alsó sarkában. Ez az ügyes kis szerkezet elegendő ahhoz, hogy az üveg a helyén maradjon.

Fontos tudni, hogy mivel nem zárható (kb. 1 cm rés van az üveg és a fal között), így nem hő és legfőképpen nem hangszigetelt, a tolóajtónak is füle van! :)

Tolóajtó uszodában 1.

Tolóajtó uszodában 1.

Tolóajtó uszodában 2.

Tolóajtó uszodában 2.

 

Dual Glass +36 20 211-5151 info@dualglass.hu Egyedi üvegmegoldások, zuhanykabinok, üvegfalak, üvegkorlátok. logo 2241 Sülysáp, Ipar utca 14/A