Tükör a mindennapjainkban

Tükör a mindennapjainkban

2015-11-12

A tükör minden fürdőszoba elengedhetetlen kelléke.

Vastagsága: 4, 5 és 6 mm lehet.

A felhasznált vastagság a felületétől függ. Minél nagyobb a felület annál nagyobb vastagság szükséges, hogy torzításmentes képet kapjunk.

Fürdőszobákban a 4 és 5 mm vastagság általában elegendő.

A tükör hátlapjára tükörfűtő fólia is kerülhet, amely az elektromos hálózatba kötve fűti a hátlapját, ezáltal a pára lecsapódását megakadályozza.

Szélüket minden esetben csiszoljuk, amely polírozott élcsiszolás vagy 10, 20, akár 30 mm széles fazetta is lehet. Élét „élvédelemmel” látjuk el, ami szemmel nem látható, de védi a tükör foncsorát a fürdőszobában található magas páratartalommal szemben.

Az élcsiszolás azért fontos mert bárhová kerül szerelésre, akkor az él nem világít be, csiszolás nélkül nagyon csúnya és könnyebben sérül . A fazetta felületi csiszolást jelent, ami gyakorlatilag egy keretet képez a tükör felületén, ez kivitelezhető 5 mm- től 45 mm- ig. A csiszolt felület szélességét az anyag vastagság határozza meg. Ezek a mai korszerű tükrök nagyon jó minőségű foncsor réteggel vannak bevonva, ez gyakorlatilag az jelenti hogy víz és nedvesség állóak.

A falra való szerelést általában ragasztásos megoldással csináljuk, de nagyon fontos a ragasztó típusa és minősége (neutrális ragasztó).

Soha nem szabad ecet savas ragasztóval ragasztani mert lemarja a foncsor réteget.

A tükör lehet gépi élcsiszolt (mint egy polc széle), fazettás (elvékonyodik a széle), gravírozott, lyukfúrt (pl: konnektor furat), egyedi mintára homok fújt, íves, vagy alakos, gömbölyített is.

Amennyiben szeretné otthonát egyedivé és modernné varázsolni, keressen minket elérhetőségeinken, kérje egyéni árajánlatunkat, bővebb tájékoztatónkat!


 

 

Dual Glass +36 20 211-5151 info@dualglass.hu Egyedi üvegmegoldások, zuhanykabinok, üvegfalak, üvegkorlátok. logo 2241 Sülysáp, Ipar utca 14/A