GYIK beltéri tolóajtók

Fontos tudni, hogy csak felül függesztett, és keret nélküli ajtókat tervezünk, melyek tökéletesen alkalmasak beltéri ajtók kiváltására. Az ajtó súlyát a felül található sínrendszer tartja. Alul minimum 4-5 mm-es rés található. A tolóajtó és a fal síkja között is minimum 10 mm-es réssel kell számolni. Ezzel a módszerrel az akadálymentesítés tökéletesen megoldható, de az ajtó nem zár hermetikusan. Inkább a tér határolását szolgálja – például savmart kivitelben. A padlón csak egy kb. 4 centiméteres „u-profil” kerül elhelyezésre, az üvegnek annak a sarkára, amerre eltoljuk az ajtót. Így az ajtó zárt és nyitott állapotban is pozícionálva van.
Az ajtó keret nélküli üveg, ezért a megfelelő stabilitást min. 8 mm vastagságú üveggel érhetjük el. Ha a magasság 220 cm feletti, akkor használunk 10 mm vastag üveget.
Igen, a furatok és kivágások miatt csak edzett üveget szerelünk be beltéri tolóajtónak.
Az átlátszó és a savmart üveg a legnépszerűbb. Anyagában színezett üvegből elérhető: bronz, szürke, zöld és kék. A színes üvegek felülete is lehet savmart – nem átlátszó – felületű.
Matt alumínium sínben fut az a 2 darab kocsi ami tartja az ajtót. A rozsdamentes fogantyúk lehetnek kör vagy négyzetes tárcsa alakúak, vagy tolópajzsot is szerelhetünk a nagyobb ajtókra. A tárcsa használatának nagy előnye, hogy nem nyúlik túl az üveg síkjánál, csupán csak 2-3 mm-t és így ajtót be lehet tolni akár a fal mellé. Így a teljes nyílás átjárhatóvá válik. A tolópajzsoknál meg kell tudni fogni a fogantyút mind zárt, mind nyitott állapotban. Így a hasznos felületből nyitott állapotban is elvesz 10-12 centimétert.
Ha a burkolás vagy festés elkészült.
Nem szükség hozzá tok, elegendő a vakolt vagy festett fal is Fa vagy fémtok elé is tudunk tolóajtót szerelni. Ezt a helyszíni egyeztetés során kollégánk ellenőrzi, hogy kivitelezhető-e.
Nem, az a megrendelő feladata.
Az ajtót homokfúvott dekorációval tehetjük egyedivé. Hogy ez csak 4 csík, vagy egy háromdimenziós mélyhomokfúvás lesz, annak csak a fantáziánk – és a pénztárcánk – szab határt.
Dual Glass +36 20 211-5151 info@dualglass.hu Egyedi üvegmegoldások, zuhanykabinok, üvegfalak, üvegkorlátok. logo 2241 Sülysáp, Ipar utca 14/A