GYIK korlátok

Minden esetben kétrétegű laminált biztonsági üveget, ami az üveg esetleges törése után is egyben marad, mert a két üveg közötti fólia összetartja a korlátot, így gátolva meg az átesést azon. A „gyári” laminált üveget nem lehet hőkezelni, ezért csak kivágás és furatok nélküli beépítés lehetséges. Ha furatozzuk az üveget, akkor előbb hőkezeljük, és ezután lamináljuk. Természetesen az így nyert üveg ára több a gyártási folyamatok megnövekedett költségei miatt.

Egyrétegű edzett üveget csak olyan helyen használunk ahol a korlát mérete, alakja és elhelyezkedése nem teszi lehetővé az átesést, vagy a korláttal határolt szintkülönbség elenyésző, például 30-40 cm.
Csakis rozsdamentes fémeket, így garantáljuk a hosszú évekre szóló gondtalan használatot.
1. Fémoszlopok közé, maximum 200-220 cm szélességű üveg elosztással. A megfogatás lehet az oszlopokon pontszerűen és fém könyöklővel is elláthatjuk az üvegkorlátot.

2. Ha „u-profilba” ragasztjuk az üveget és nem kell fúrni, akkor ez az egyik legletisztultabb korláttípus.

3. Pontmegfogással, keret nélkül akkor tudunk üvegkorlátot készíteni, ha a padlószint alatt oldalról meg tudjuk az üveget fogatni. Ebben az esetben fém elemet csak a járófelület alatt látunk, igény szerint ez akár el is burkolható. A furatok miatt az üveg mindenképpen edzett és laminált is. Általában 8+8-as rétegrendet használunk, ez 17 mm vastagságot jelent.
Mivel minden korlát teljesen személyre szabott és egyedi gyártásban készül, az egységnyi folyóméterárat nagyban befolyásolja az elkészítendő korlát mennyisége, valamint az is, hogy lépcső mellé, vagy esetleg sík járófelületre építünk. A ferde üveg elemek vágásánál keletkező "hulladék" miatt a lépcső mellé kerülő korlát általában drágább.
Ha a helyszín is engedi, és mindenképpen költséghatékony megoldást szeretne, akkor a pontmegfogásos korlátot javasoljuk.
A vékonyabb üvegek használatával csak elenyésző spórolás érhető el, de stabilitásuk nagyságrendekkel kisebb. Egy korlát használata közben az nem mozoghat és nem hajolhat meg.
Általában már a tervezés és a hely kialakítása során is konzultálunk a megrendelővel. Nagyon kis dolgokon múlhat az esztétikus megjelenés. Természetesen már kész helyszínre és utólag is tudunk egyedi fémelemeket gyártani, és a felmérést elvégezni.
Dual Glass +36 20 211-5151 info@dualglass.hu Egyedi üvegmegoldások, zuhanykabinok, üvegfalak, üvegkorlátok. logo 2241 Sülysáp, Ipar utca 14/A