GYIK tükrök

Csak torzításmentes, első osztályú tükörrel dolgozunk. Fontos, hogy a tükröt nem lehet hőkezelni, ezért a negatív kivágásokkal csínján kell bánni. Lehetőleg kerülni kell ezeket a tervezésnél. Esetleg több (2-3) darabból kivitelezni az adott felületet. Az illesztéseknél a tükör szélét csiszoljuk. A furatokat és konnektor kivágásokat általában meg lehet oldani, csak a tükör széléhez közeli nagy furatokra kell ügyelni.
Alapértelmezett az ezüst tükör. Elérhető ugyanez a minőség zöld, szürke, kék és bronz árnyalatban is. Illetve létezik antik tükör, gyárilag „berozsdálva”, különböző árnyalatokkal. Például: „ambra” …
A tükör vágása során az élen egyenetlen szélek alakulnak ki és a foncsor alátörése lehetőséget ad a korrodálódásra. A csiszolással ezt a folyamatot lassíthatjuk.
A fürdőszobában a tükör a leghidegebb felület, ezért a pára azon csapódik le először. A hátlapra ragasztott fűtőfóliával elkerülhetjük mindezt. 25 x 25, 25 x 50, 50 x 50, és 50 x 100 cm-es fólia létezik. Ezt a fóliát párhuzamosan kell a fürdőszobai lámpa elektromos hálózatára kötni egy „csokival”. Így a lámpa felkapcsolásakor a fűtőszál már fűti a tükör hátlapját.
A tükröt lehet homokfúvott mintával és gravírozással díszíteni. Akár az üveg felöli, akár a foncsor felöli oldalon. A foncsort mintásra kihomokfújva, a tükör hátlapja átvilágíthatóvá válik.
A tükröt nem maró (nem ecetsavas) szilikonnal rögzítjük. Külön kérésre műanyag vagy fém tükörrögzítő is elérhető.
Dual Glass +36 20 211-5151 info@dualglass.hu Egyedi üvegmegoldások, zuhanykabinok, üvegfalak, üvegkorlátok. logo 2241 Sülysáp, Ipar utca 14/A