GYIK üvegfalak

A nagyméretű üvegfelületekből kialakított kirakatot, üvegválaszfalakat portál üvegeknek hívjuk.
A kirakatok esetében egyrétegű üveget használhatunk (6-8-10 mm), amit később biztonsági-vagy fényvédőfóliával is el lehet látni. Ez a az üveg lehet hőkezelt (edzett) is. A hőkezelt üveg jobban ellenáll a mechanikai behatásoknak és esetleges törésekor kisméretű darabokra robban szét, amely darabok nem vágnak, nem okoznak sérülést.
Kirakatoknál használjuk még a gyári laminált üvegeket is. 3+3, 4+4, 5+5, 6+6 és 8+8 mm-es rétegrendben. Ebben az esetben a két üveg között van a fólia, ami az üveg törése esetén az üveg széthullását megakadályozza és a bejutást nehezíti. Több rétegű fólia esetén a MABISZ minősítéseknek megfelelően a rács kiváltására is alkalmas lehet az üveg.
Ha az üvegen kivágásokat kell kialakítani az ajtózsanéroknak, vagy a rögzítő elemeknek, akkor a 8 vagy 10 mm-es üveget mindenképpen hőkezelni kell. Ezekből az üvegekből építhetjük a plázákban és bevásárlóközpontokban látható kertet nélküli ajtókat és felülvilágítókat. Ezek a légies könnyed szerkezetek az Ön otthonában is tetszetős válaszfalként szolgálhatnak!
Utólag lehet száraz vagy vizes technológiával fóliával dekorálni. A fólia lehet színes, vagy savmart hatású. Előnye, hogy később akár el is távolítható. Csíkozásnál, logózásnál ideális.
Kisebb felületeken – pl. ajtók – a homokfúvást javasoljuk, mert a pontos részletes mintákat jobban vissza lehet adni, de az ára is drágább.
Üvegfalaknál az ajtó akár 110 cm széles, 240 cm magas is lehet. A fogantyú lehet oszlopszerű tolópajzs, vagy kilincs. Tervezhetünk lengőajtót, ami kifele és befele is nyitható, vagy egy az üveg sarkára rögzíthető ütközővel a nyitás irányát is megadhatjuk.
Ha olajféket tudunk bevésni a padlóba, akkor az ajtó automatikusan csukódik és pozícionálódik. Ennek 4 cm mély helyigénye van. Előnye, hogy így akár nagyobb ajtókat 110 cm és /vagy 100-150 kg is használhatunk.
Általában a rozsdamentes szálcsiszolt szerelvények használatosak. Matt alumínium és egyedileg festett alkatrészek is megoldhatóak.
Általában 3 cm széles és 4 cm magas szerelőprofilban, vagy pontmegfogással több ponton.
Dual Glass +36 20 211-5151 info@dualglass.hu Egyedi üvegmegoldások, zuhanykabinok, üvegfalak, üvegkorlátok. logo 2241 Sülysáp, Ipar utca 14/A