Fémoszlopos üvegkorlátok

Az üvegkorlátok sokoldalú és időtállóan elegáns típusa.

Időtálló elegancia: fémoszlopos üvegkorlát kül- és beltérre

A fémoszlopos üvegkorlátokkal (pontmegfogásos és U-profilos társaihoz hasonlóan) kültérre és beltérre is egyaránt tervezhetünk. 

Az oszlopok közé épített üvegkorlátot fémmarkolattal vagy anélkül is megtervezhetjük, a felhasznált fémelemeket pedig a megrendelő által kért egyedi méretben is elkészíthetjük. Az elemek minden esetben rozsdamentes anyagból készülnek, így ellenállnak a korróziónak.

Az oszlopok elkészítéséhez általában 40x40x2 mm-es rozsdamenetes acélt használunk, ezt vágjuk méretre és csiszoljuk szálra. A rögzítésükhöz nem használunk látszódó talplemezt: rejtett, előre elhelyezett, vagy a már a burkolt felületbe fúrt és ebbe ragasztott 23 mm-es csőre húzzuk rá az oszlopot. Az oszlopok közötti távolságot 150 cm-ben javasoljuk kiosztani, ugyanis ez az oszloptávolság, ahol még a 6+6 (13 mm) üveg megfelelően és biztonságosan használható.

Van lehetőség akár 3 méteres oszlopközre is, de akkor a tervezési fázisban üveg "vastagítása" szükséges.

Az oszlopokon az üvegelemek rögzítésére klipszeket (fixmegfogó) vagy egyedi, rozsdamentes acél U-profilt használunk.

A fémoszlopos típusú üvegkorlát kategóriájában a legnépszerűbb választás tartóssága és kedvező ár-érték aránya miatt. Különösen azon megrendelőink számára szimpatikus választás, akik kedvelik a légies üvegfelületeket, de mégis van igényük egy olyan korlátra, ami "látható", amin kényelmesen lehet könyökölni. Az üvegkorlátok oszlopai szépen tagolják az üveget, masszív keretet adva nekik, ezáltal használat közben sincs olyan érzése az embernek, mintha a levegőnek támaszkodna.

Az oszlopos üvegkorlátok másik hatalmas előnye, hogy kültéren és beltéren is jól mutatnak: lépcsőkön, teraszokon, galárián vagy erkélyen is. 

Azonnali ajánlatot kérek fém oszlopos üvegkorlátra!
,