Pontmegfogásos üvegkorlátok

Az üvegkorlát, ami mintha lebegne a levegőben.

Légies és elegáns pontmegfogásos üvegkorlátok kül-és beltérre

Az üvegkorlátok egyik legkedveltebb típusa a méltán népszerű, légies és könnyed pontmegfogásos korlátok, amelyeknek elkészítéséhez csak minimális fém tartóelem felhasználása szükséges. 

A pontmegfogásos üvegkorlátok esetében a rögzítés a járófelület alatt pontszerű, rozsdamentes korongokkal történik. Az üveg anyaga edzett laminált üveg, általában 17 (8+8) mm vastag. Jelölése: 8+8 vagy 8.8.2 ESG, VSG/TVG, ahol az első két szám az üvegek vastagságát, a harmadik szám a (a két üveg között) felhasznált fóliák számát jelöli. Az ESG az edzett üveg rövidítése, míg a VSG a fóliára utal, ettől lesz biztonsági az üvegkorlát. A fólia egyben tartja az üvegszerkezetet, nem engedi törés esetén a korlátot darabjaira hullani.

Cégünk jellemzően TVG (előfeszített) üveget használ korlátok készítésénél, mert ebben az esetben az üveg nem kis darabokra, hanem nagy táblákra törik, az üvegkorlát pedig egyben marad, nem esik össze.

A táblák mérete 100-200 cm hosszban tervezhető, jellemzően 2 vagy 3 pár koronggal. A rozsdamentes korongok szálcsiszolt felülete festhető, és igény szerint akár el is burkolható, elhelyezésüket tekintve pedig minimum 15 cm távolságot érdemes tartani közöttük. 

Azonnali ajánlatot kérek pontmegfogásos üvegkorlátra!
,