U-profilos üvegkorlátok

Ismerkedjen meg az üvegkorlátok egyik legnépszerűbb típusával! 

U profilos üvegkorlátok korrózióálló szerelvényekkel

Cégünk vállalja alumínium U-profilba rögzített edzett (előfeszített) üvegkorlátok egyedi gyártását és kivitelezését.

Az U-profilos üvegkorlátok teraszokon, lépcsők mellett, vagy akár orsótérben is megállják a helyüket. A biztonsági üveg, az alumínium rögzítő rendszer, és a rögzítéshez használt anyagok is mind-mind ellenállnak a korróziónak, ezért tervezhetünk velük kül- és beltéren egyaránt.

Referenciáink között talál 2-3 folyóméteres galériákat és 3500 folyóméteres lakóparkokat is. 

A rögzítéshez használt U-profil 45 x 125 mm magas, eloxált matt felületű alumínium. Kérésre burkolható szálcsiszolt takaróval, vagy színre festett bádoggal is, rögzítésének helye pedig lehet padló vagy akár homlokzat is. 

Az üveg min. 8+8 laminált és hőkezelt (előfeszített) üvegből készül, amelynek vastagsága 17 mm. A hőkezelés során lassan hűtik vissza az üveg elemeket, ezért az edzett üveghez hasonlóan nehezen törik, azonban ha mégis, akkor is "jégtáblához" hasonlatosan, nagy darabokban esik szét. Két ilyen üveg összeragasztása esetén kapunk olyan biztonsági üveget, amely mindkét üveg törése esetén sem roskad magába, így továbbra is meggátolja az átesést.

Az alapértelmezett üveg a „FLOAT” minőségű víztiszta üveg, de az üvegkorlát készülhet alacsony vastartalmú, nagyon „fehér” (nem zöld) üvegből is. Az üveg külső felületét elláthatjuk savmart, homokfújt vagy fólia dekorációval is, illetve a két üveg közé elhelyezett fólia is lehet matt, amely így meggátolja az átláthatóságot. A korlát üvegfelülete lehet anyagában színezett bronz, szürke, zöld üveg.

A fentieket kombinálva igazán egyedi U-profilos üvegkorlátot tervezhetünk!

Az üveg jelölésénél az alábbi rövidítésekkel találkozhat: 8+8, 88.2 VSG vagy ESG vagy TVG. A 8+8 a két darab 8 mm vastag üveget jelenti. A 88.2 esetén az első két szám a két üveg vastagsága, majd a pont után a felhasznált fóliák számát jelöli. Jelen esetben 2 darab 0,38 mm-es fóliát jelent. Fontos! Az üveg felületétől és anyagvastagságától függően a fóliák száma – és így az ára – növekedhet!

 

Szerelési módok:

 

1. Egyedi fémkonzollal

Konzol anyaga: min. 10 x 100 mm szénacél

Korrózióvédelem: tüzihorgany

Rögzítése: konzolonként min. 3-4 db HILTI betoncsavar

Tömítés PVC vízszigetelés és fém között: Fatra PU-50 poliuretán bázisú, rugalmas tömítő kitt vagy vele egyenértékű

Tömítő gallér PVC vízszigeteléshez történő csatlakozáshoz: TOPWET TWOT 10x100 előre gyártott PVC szigetelő gallér h=150 mm függőleges felvezetéssel, Fatra PU-50 tömítőkittel biztosítva, bilinccsel lezárva

https://www.topwet.hu/tomito-gallerok-csoszerelvenyek/

Konkáv konzol profil esetében, ha a gallér képzés nem lehetséges: Triflex ProDetail felkenhető vízszigetelő rendszer, alapanyaga Triflex Speciál Fleece 110 g/m² adalékanyaggal merevített kétkomponensű polimetilmetakrilát (PMMA) gyanta vagy vele egyenértékű, gyártó által igazolt, kompatibilis műszaki megoldás. – A helyszíni adottságok vonatkozásában gazdasági megfontolásból javasolt lehet a konkáv konzolok kiegészítése a szigetelés síkjában a gallérozhatóság kialakítása érdekében.

https://www.triflex.co.uk/systems/roofs/triflex-prodetail

 

2. Az u-profilra erősítve

A Fatrafol PVC csapadékvíz szigetelés stabilizálásához, az U profilon kiegészítő fóliabádog lezáró profil elhelyezése szükséges. A profil kialakítás megrendelői igények alapján változtatható, profil hossz 1 v. 2m. A lezáró profil rögzítése mechanikai úton történik 4,5 db/fm rögíztőelemmel előre kialakított, gyári furatokban, szegecselt, vagy menetes kialakítással. A profil felső csatlakozó vonalát Fatra PU-50 tömítőkittel tömítjük.

  • Alacsony felvezetés -  

Abban az esetben, ha a vízszigetelés felhajtása nem éri el a 15 cm-et, javasolt kombinált lábazati profil kialakítása. A profil pontos paramétereinek meghatározása helyszíni igények alapján történik, a mellékelt rajz alapján.

  • Magas felvezetés -  

Abban az esetben, ha a vízszigetelés felhajtása meghaladja a 15 cm-et, javasolt önálló lezáróprofil és sarokprofil kialakítása. Megnövelt merevségű, tömítő füllel ellátott fóliabádog síkprofil kialakítása helyszíni igények alapján történik, a mellékelt rajz alapján.

Azonnali ajánlatot kérek U-profilos üvegkorlátra!
,