Korlátok üvegböl

cbf70cbaa7ffde93934e8231e153f775

Cégünk vállalja üvegkorlátok, rozsdamentes fémkorlátok, vagy ezek kombinációjának felmérését, gyártását, és helyszíni beszerelését. Árat a helyszín fotója, tervrajza, vagy kézi skicc rajz alapján tudunk adni, akár azonnal, telefonon vagy e-mailen. A helyszínről készült fotó megkönnyíti az árajánlat elkészítését. Amennyiben az üvegkorlátnak egyedi gyártású fémszerkezetre, vagy egyedi korlát elemre van szüksége, kollégáink a helyszíni bejárást követően, műhelyünkben el tudják készíteni a szükséges fém alkatrészt. A gyártásánál rozsdamentes acélt, vagy tüzihorganyzott szénacélt használunk.  Tervezhető franciaerkélyre, teraszokra, lépcsők mellé, orsótérbe is. Cégünk az üvegkorlát minden alkatrészét egyedileg gyártja le, így lehetőség van a tervezők és a megrendelők minden igényének megvalósítására. 10 éves tapasztalattal, több hotel, családi ház és külföldi társasház referenciával a hátunk mögött, a legjobb minőségben és kedvező árakkal várjuk árajánlatkérését.

Az üvegkorlátok jellemző tulajdonsága a rendkívül szép esztétikai megjelenés mellett a hosszú élettartam, a könnyű tisztíthatóság. Azonban a biztonság az üvegkorlátok tekintetében, kiemelkedő fontosságú szempont! Ezen kívül az üveg fokozattan ellenáll a korróziónak. Bátran használhatjuk kül- és beltérben egyaránt.

Az üvegkorlát készülhet edzett vagy ragasztott biztonsági üvegből, esetleg a kettő kombinációjából.

A víztiszta kivitel mellett kérhető rá minta vagy bármilyen dekoráció, esetleg savmart üvegből is készíthető. Akár a két üveg közötti fólia is lehet matt, nem átlátszó.

Sok más jó tulajdonsága mellett az üveget akár korlátként is használhatjuk. Ebben az esetben kizárólag ragasztott biztonsági üveget használunk, amely a mechanikai sérülések hatására ugyan összetörhet, de nem esik szét, így nem lehet rajta- “átesni”.

A helyszíntől és a rögzíthetőségtől függően többfajta megoldás is lehetséges, a leggyakoribbak:

Pontmegfogásos üvegkorlátok: az egyik legkedveltebb típus. Légies, könnyed, minimális fém tartóelemmel. A rögzítés a járófelület alatt pontszerű, rozsdamentes korongokkal megoldható. Az üveg anyaga edzett laminált üveg, általában 17 (8+8) mm vastag. Jelölése: 8+8 vagy 8.8.2 ESG, VSG/TVG, ahol az első két szám az üvegek vastagságát, a harmadik szám a felhasznált fóliák számát (a két üveg között) jelöli. Az ESG az edzett üveg rövidítése, míg a VSG a fóliára utal, ettől biztonsági az üvegkorlát. A fólia nem engedi törés esetén a korlátot darabjaira hullani, egyben tartja az üvegszerkezetet. Cégünk jellemzően a TVG (előfeszített) üveget használja korlátoknál, mert ebben az esetben az üveg nem kis darabokra, hanem nagy táblákra törik, és a az üvegkorlát egyben marad, nem esik össze.

Oszlopok közé is építhetünk üvegkorlátot fémmarkolattal vagy akár anélkül. A felhasznált fémelemek rozsdamentes anyagból készülnek. Egyedi gyártásban, a megrendelő által kért vastagságban és magasságban. Általában 40x40x2 mm –es rozsdamenetes acélt használunk oszlopoknak. Ezt vágjuk méretre és csiszoljuk szálra. A rögzítésre nem használunk látszódó talplemezt. Rejtett, előre elhelyezett, vagy a már a burkolt felülete fúrt és ebbe ragasztott 23 mm-es csőre húzzuk rá az oszlopot. Az oszlopok közötti távolságot 150 cm-ben javasoljuk kiosztani. Ez az oszloptávolság, ahol még a 6+6 (13mm) üveg jól és biztonságosan használható. Ez a típus a legnépszerűbb tartóssága, és ár-érték aránya miatt. Lehetőség van akár 3 méteres oszlopközre is, de akkor már az üveget kell jelentősen „vastagítani”  a tervezésnél. Az oszlopokon az üvegelemek rögzítésére klipszeket (fixmegfogó) vagy egyedi rozsdamentes acél u-profilt használunk.

Profilba is rögzíthetjük a korlátot. Ebben az esetben nincsenek fémoszlopok, és látszódó korong megfogatások. Az üveget mindenképpen hőkezeljük (TVG) elkerülendő a spontán törést. Például: a nyári napsütésben érkezik egy gyors zápor. Az addig forró üveg hirtelen lehűl. A nem hőkezelet (nem edzett, vagy nem előfeszített) üvegek hajlamosak a törésre. A hőkezelt üvegek jobban ellenállnak a mechanikai, és hő stressznek is. A vastag 8+8 (17 mm) üvegkorlát keret és kapaszkodó nélkül is stabil, nem hajlik. Törés esetén is egyben marad, biztonságos. Javasolni szoktuk a fagy és a hó ellen a fémmarkolat (könyöklő, kapaszkodó) használatát. Ez plusz költség, de a fém markolat jobban összetartja és merevíti a szerkezetet. Jellemzően nagyobb terhelés és nagyobb tömeg (pl. menekülő útvonal) esetén kötelező a használata. Az u-profilos rögzítésű edzett/előfeszített üvegkorlátunk rendelkezik ÉMI-TÜV minősítéssel.

Az alábbi üvegkorlátokra vagy rozsdamentes acél korlátokra talál fotót a lenti galériában:

  • 8+8 edzett (előfeszített) ragasztott üvegkorlát, rozsdamenetes acélból készült, 50 mm átmérőjű korongokkal rögzítve
  • 8+8 edzett (előfeszített) ragasztott matt fóliás üvegkorlát, rozsdamentes acél korongokkal, vagy u-profilos rögzítéssel, kültérben és beltérben
  • Egyedi gyártású, rozsdamentes acél fémoszlopok (40x40 mm) közötti, 5+5 vagy 6+6 edzett, laminált biztonsági üvegkorlát
  • Egyedi gyártású, szálcsiszolt, rozsdamentes, pálcás, acélkorlát
  • Fenti üvegkorlátok kombinációját, akár lépcső mellé, orsótérben beépítve

Többfajta megoldás is lehetséges, a fentiekben csak felsoroltam az általunk leggyakrabban használtakat.

Időtálló elegancia: oszlopos üvegkorlát kül- és beltérre is

oszlopos üvegkorlát

Az oszlopos üvegkorlát azok számára kedvező választás, akik szimpatizálnak a légies üvegfelületekkel, de szeretnének „látható” korlátot használni. Az oszlopok lehetővé teszik, hogy az üvegfelület osztott legyen, szépen tagolják az üveget és nincsen az az érzése az embernek, hogy a levegőt markolja, amikor a korlát mentén halad.

Az oszlopos üvegkorlát tehát szinte mindenhol jól mutat, kültéren és beltéren egyaránt. Kerülhet lépcsőkre, szegélyezhet teraszt, körbeölelhet galériát vagy erkélyt is. Az oszlopok szép keretet adnak az üvegnek, egyúttal pedig a környezetüket is gazdagítják. Az oszlopok általában fémből készülnek, ez az, ami az üveget szépen kiegészíti és megfelelően tartós, biztonságos támasztást ad az üveglapoknak.

Az oszlopos üvegkorlát teljesen egyedi kivitelezésben is készülhet, ha Ön úgy szeretné. Válasszon időtálló eleganciát sugárzó kiegészítőket kültérre vagy beltérre! Konzultáljon kollégáinkkal a honlapunkon közzétett elérhetőségeink egyikén, és tudjon meg többet a szolgáltatásainkról, termékeinkről!

Dual Glass +36 20 211-5151 info@dualglass.hu Egyedi üvegmegoldások, zuhanykabinok, üvegfalak, üvegkorlátok. logo 2241 Sülysáp, Ipar utca 14/A