Ászf
Ászf...

ÁSZF

Jelen mellékletbe összefoglalt általános tulajdonságok és tűréshatárok az egyedileg megkötött szerződések elválaszthatatlan részét képezik.

A Dual Glass Kft. által gyártott egyedi zuhanykabinok és edzett üvegek általános paraméterei és jellemzői:

1. A zuhanykabinok üvegei 8 mm vastag, edzett, keret nélkül, biztonsági üvegből készülnek. Az edzés (hőkezelés) során az üvegben lévő feszültség miatt, a kihűlés hatására, síkban való eltérés (például: ferdeség, kardosság) fordulhat elő. Ennek tűrése: ± 5 mm a síktól. A hajszálkarcosság vizsgálatánál a Vegla irányelveket vesszük figyelembe.

2. Az üvegek a gyártás során derékszögű sarkokkal készülnek, a fal menti vízzárás szilikon tömítő anyaggal történik. Amennyiben az illesztési hézag (a fal és az üveg között) meghaladja a 4 mm-t, a zárás PVC vízzáró profillal történik.

3. A zuhanykabin nem akvárium. Cégünk törekszik arra, hogy zuhanykabinjaink a legnagyobb mértékben bent tartsák a vizet rendeltetésszerű használat esetén, de minimális víz ez esetben is kifolyhat. Az ide vonatkozó érvényes szabványok 5-10 % víz kifolyását engedik meg. A gyakorlati tapasztalat azonban azt mutatja, hogy kabinjaink jól záródnak, de a szakszerű és gondos kivitelezés mellett is az ajtó két alsó sarkán egy kevés víz távozhat.

4. A zuhanykabin szerelését cégünk végzi. A felméréskor a falban lévő vezetékek, csövek helyzetének meghatározása fali szkennerrel történik. Amennyiben a helyszíni adottságok a fal átvizsgálását nem teszik lehetővé, akkor csak a megrendelő felelősségére tudunk furathelyeket meghatározni. Ha ezek ellenére is vezetéket érintünk a fúrás során, akkor vevő kártérítésre nem jogosult, de cégünk újbóli kiszállást nem számít fel. Ha fenti okok miatt új üveg elem gyártásra van szükség, annak költsége a vevőt terheli.

5. A pántoknál az ajtó elfordulását biztosító, ún. forgáspont miatt, pár mm-es rés található. Rendeltetésszerű használat mellett is előfordul, hogy ezen a résen némi víz kifolyik.

6. A szakszerű és gondos kivitelezés során is tapasztalható, hogy bizonyos esetekben a fugázás mentén a víz utat találhat a kabinból.

7. A szerelvények tisztítása csak és kizárólag nem maró és nem karcoló (javasolt folyékony) tisztítószerrel történhet. A vízkőoldók és maróanyagok a rozsdamentes és krómozott felületeket fokozottan roncsolják.

8. A PVC vízzárók vegyszerek hatására, illetve UV-sugárzás hatására öregedhetnek, használat közben vízkövesedhetnek. Ezek cseréje 3-5 év múlva esedékes. Ez minimális anyagi ráfordítással cserélhető, a rendeltetésszerű használat folyamatos biztosítása érdekében javasoljuk.

9. Amennyiben a zuhanytér lejtése nem megfelelő, illetve a víz lefolyása nem biztosított, a víz az ajtó nyitásakor kifolyhat. A megfelelő vízelvezetés biztosítása mindenkor a megrendelő feladata. Javasoljuk padka készítését, amelynek befele lejtéséről szintén gondoskodni kell.

10. Amennyiben vízzáró küszöb beszerelése indokolt és/vagy a megrendelő részéről igény merül fel, az csak pótdíj ellenében teljesíthető.

11. Amennyiben az ajtó zsanérja gipszkartonra kerül felszerelésre, úgy a megrendelő feladata és kötelezettsége megerősített bordáról gondoskodni.

12. Felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy e-mail-ben történő levelezésünk olyan ráutaló magatartás, amely a PTK. szerint szerződésnek minősül. Amíg az általunk gyártott és beszerelt termékek ellenértékét Cégünk meg nem kapta, addig ezen termékek Cégünk tulajdonát képezik és az ÁSZF elfogadásával a megrendelő tudomásul veszi, hogy a terméket bármikor elbonthatjuk és telephelyünkre szállíthatjuk. Ezen termékek újbóli beszerelése csak díj ellenében lehetséges!