Gyakran ismételt kérdések

Mit jelent az egyedi gyártás?

Kollégáink minden egyedi üvegtermék megrendelése esetén (legyen az zuhanykabin, üvegkorlát, beltéri üvegajtó vagy egyéb üvegből készült termék) elvégzik a helyszíni felmérést, ahol a hely adottságainak megfelelően megtervezik a készülő üvegtermék pontos méreteit és megjelenését. A megrendelőnek a helyszíni felmérés során lehetősége nyílik kiválasztani az üveg színét és a szerelvények típusát is, ha pedig szükség van rá, akkor mintát is készítünk. 

Mennyi idő alatt készülnek el az üvegtermékek?

Termékeink nagy részét egyedileg gyártjuk, ezért a gyártási időt rengeteg tényező befolyásolhatja.

Általánosságban elmondható, hogy a gyártási idő körülbelül 2-3 hét, amelyet megelőz a helyszíni felmérés és az árajánlat elfogadása. Az elkészült termék helyszíni beépítése egy, a megrendelővel előre egyeztetett időpontban történik, ami általában minimum 3-4 órát vesz igénybe. 

Cégünk törekszik arra, hogy a végleges felméréstől számított 3-4 héten belül megtörténhessen a termékek helyszíni beépítése és használatba vétele.

A Dual Glass Kft. felel a termékek beépítéséért is? 

Cégünk teljes körű szolgáltatást nyújt: vállaljuk a gyártást megelőző helyszíni felmérés lebonyolítását, a megrendelt termék gyártását és végül a beépítését is.

Mekkora garanciát vállal a Dual Glass Kft.? 

Termékeink minőségi anyagokból készülnek, melyekre rendeltetésszerű használat mellett 1 év garanciát vállalunk. A garancia +10%-os felár ellenében 5 évre bővíthető.

Milyen színű lehet a választott üveg? 

Az átlátszó, edzett üveg elérhető anyagában színezett, bronz, szürke, és zöld árnyalatban is, de a színes üvegek felületét a megrendelő kérésére savmaratással vagy homokfújt mintákkal is egyedivé tehetjük.

Kapható szinte teljesen átlátszó üveg is, amelynek vastartama alacsony, így nem jellemző rá a zöldes árnyalat sem. Amennyiben erre esne a választás, a Low Iron, Opti-White, vagy Ultra-Clear fedőneveket érdemes keresni. 

Mi a felhasznált üvegek hanggátlása?

- Egyrétegű üveg pl. 8 mm FLOAT: 32dB
- Egyrétegű üveg pl. 10 mm FLOAT : 34dB
- Egyrétegű üveg pl. 12 mm FLOAT : 37dB
- 4+4 Laminált üveg VSG 44.2PVB: 33dB
- 4+4 Laminált üveg HANGGÁTLÓ fóliával VSG 44.2SR: 38dB
- 5+5 Laminált üveg VSG 55.2PVB: 35dB
- 5+5 Laminált üveg HANGGÁTLÓ fóliával VSG 55.2SR: 39dB

Fenti érték 2-3 dB való eltérése nagyban befolyásolja az akusztikai élmény pozitív és negatív irányba is. Ezekre legyünk figyelemmel a tervezés során!