A fürdő természetes tisztítása

A fürdőszoba tisztán tartása a legutálatosabb házimunkák közé tartozik. Miért van ez így? Az olyan felületek, mint a csempe, a zuhanykabin üvegfala a vízzel történő folyamatos érintkezés során könnyen vízkövesedhetnek, megtelepszenek rajtuk a baktériumok, sőt, ha nem vigyázunk, kiütközhet rajtuk a penész is.

A fürdőszoba tisztán tartása a legutálatosabb házimunkák közé tartozik. Miért van ez így? Az olyan felületek, mint a csempe, a zuhanykabin üvegfala a vízzel történő folyamatos érintkezés során könnyen vízkövesedhetnek, megtelepszenek rajtuk a baktériumok, sőt, ha nem vigyázunk, kiütközhet rajtuk a penész is.

 A vegyszerekkel megtámogatott tisztítószerek erősek és hatékonyak ugyan, de egyre inkább háttérbe szorulnak az olyan háztartásokban, ahol az egészségre káros anyagokat száműzik a mindennapokból. A természetes anyagok éppolyan hatékonyak lehetnek, mint a vegyszerek, ugyanakkor a környezetre nem károsak, és az egészséget sem veszélyeztetik.

A zuhanykabinok, kádparavánok nagyméretű üvegfalait tisztítani nem egyszerű. Hívjuk segítségül a szódát! Igen, az egyszerű, olcsó és könnyen beszerezhető, alacsony nátrium tartalmú szódavízzel csillogóan tiszta üvegfelületeket láthatunk viszont a fürdőben is. A zuhanykabin felületeit ecettel és vízzel mossuk át. Ez eltünteti a szappanmaradványokat, de a penész ellen is jó. Ha itt-ott rozsdafoltokat találunk, mossuk át őket tejszín és víz keverékével. A ragyogó, higiénikus és tiszta fürdő fenntartása ilyen egyszerű!

Válasszon minket, ha minőségi zuhanykabinra, kádparavánra, esetleg üvegfalakra lenne szüksége!