Mekkora az ideális fürdöszoba?

Ha körülnézünk a lakások/családi házak között általában azt vesszük észre, hogy míg pl. a nappali szobák tágasak, a fürdőszobák kicsik.

Ha körülnézünk a lakások/családi házak között általában azt vesszük észre, hogy míg pl. a nappali szobák tágasak, a fürdőszobák kicsik. Jó értem, végül is nem a fürdőszobában gyűlik össze a család a vasárnapi ebédkor, és nem valószínű, hogy az esti focimeccset - közben az elmaradhatatlan szotyit rágcsálva - a kádból szeretnénk végigszurkolni. De valahol az sem természetes, ha a zuhanykabinból kihajolva is lehet fogat mosni, mert olyan kicsi a hely.

Teret kell adni a fürdőszobánknak, nem csak egy 3 m2 –es sarokba beszorított zuhanytálca, mellé mosdókagyló, másik oldalán WC elrendezésben lehet és kell gondolkodni. Ha már egyszer "szoba" akkor igenis legyen kényelmes és tágas, hogy egy fárasztó nap után is legyen kedvünk bemenni oda. Persze azt is megértjük, hogy nem mindenki engedhet meg magának egy wellness részleget az otthonában, de ha felújítás, átalakítás előtt áll, ezt mindenképpen érdemes megfontolni.

135 fokos egyedi zuhanykabin

135 fokos egyedi zuhanykabin

A mai postban olyan zuhanykabin kerül bemutatásra, melynek a tervezői hasonló elgondolás alapján nagy fürdőszobát terveztek. A hagyományos "L" alakú helyett egy 1350-os, 4 elemből álló kabint álmodtak meg, mely szabálytalan alakjával remekül illeszkedik a burkolathoz. Emellett a formabontó kialakítás növeli a térérzetünket is.Az ehhez hasonló kabinokat kifejezetten kis helyre szoktuk beépíteni, általában három részből állnak, két kisebb fix üvegből a kettő között pedig egy ajtóból. Mivel ez esetben nem a helytakarékosság volt a fő szempont, ezért az ajtó a falról nyílik, és az egyik kisebb fix üveghez záródik 180 fokban. A fix üvegek rögzítését spec. fix megfogókkal és felül egy csőmerevítéssel oldottuk meg.

Amennyiben nem tervezünk zuhanytálcát vagy padkát építeni, fokozottan figyelni kell a burkolat megfelelő lejtésére. Bár kiváló minőségű PVC vízzáró profilokat használunk, ettől függetlenül érdemes a kőműves körmére nézni. Szükség esetén segítünk a burkolás kialakításában és felvesszük a kapcsolatot a burkolóval is.

Tehát, legyen szó akár egy komplett wellness részlegről, vagy csupán egy icipici fürdőszobáról, bárhova lehet igényes, egyedi zuhanykabin t tervezni. Kérdéseivel forduljon hozzánk bátran!