érdekesség: zuhanyzási szokások

Ha az ember végre talál magának egy lakást, házat, melyet otthonnak tud hívni, akkor természetes igénye, hogy hangulatossá tegye minden részét, így a fürdőszobát is. 

Ha az ember végre talál magának egy lakást, házat, melyet otthonnak tud hívni, akkor természetes igénye, hogy hangulatossá tegye minden részét, így a fürdőszobát is. Szeretné minden részét, így a fürdőszobát is feldobni, például egy új, egyedi zuhanykabin vásárlásával. Ám ezen túl is van pár fontos szempont a fürdőszoba – és a zuhanyzási szokások – világában, amikre érdemes figyelni. Nézzük, mik is ezek:

• Ne zuhanyozzunk túl sokáig és túl meleg vízzel, ez ugyanis egyáltalán nem tesz jót a bőrünknek: leoldjuk vele a bőrünk felületén található természetes zsírréteget, és emiatt akár ekcémát is kaphatunk.

• Érdemes a tusfürdővel is vigyázni: a túl erősen habzó és mesterséges összetevőkből álló tusfürdő kiszáríthatja bőrünket, ami emiatt kisebesedhet.

• Mindig alaposan törülközzünk meg, mert ha vizet hagyunk magunkon, bizony gombásodhat bőrünk.

Ezek talán magától értetődőnek tűnnek, ám sokan nem figyelünk tusfürdőnk összetevőire, sem arra, hogy megtörülközzünk, csak hagyjuk magunkat megszáradni. Ne csak rutinfeladatként végezzük a zuhanyzást, ügyeljünk ezekre a tippekre is, és a zuhanyzónkat is dobjuk fel – például egy érdekes, egyedi zuhanykabin segítségével!