Kétrészes, tolóajtós zuhanykabin

Tolóajtós zuhanykabin Az ideális méretű fürdőszobáról már írtunk egy bejegyzést, nem is kell sokat ragozni. Most egy kis fürdőszobát és annak célszerű kialakítását taglaljuk.

Tolóajtós zuhanykabin

Az ideális méretű fürdőszobáról már írtunk egy bejegyzést, nem is kell sokat ragozni. Most egy kis fürdőszobát és annak célszerű kialakítását taglaljuk.

Milyen előnyei vannak egy kis fürdőszobának?

Bármily hihetetlen, egy kis fürdőnek is vannak nagy előnyei praktikum szempontjából, és bizony sokszor pénzügyileg is jobban járunk vele. Sokan felismerték már, hogy helytakarékos, nincsenek kihasználatlan négyzetméterek, fölöslegesen felfűtött terek. Gyakorlott háziasszonyok számára megkönnyebbülés, ha kevesebb csempét, fugát kell takarítaniuk. A kialakításra viszont nem árt odafigyelni, okos megoldásokkal nem is fogunk tágas fürdőre vágyni.

Mire kell figyelni?

Minden átalakításra érvényes, hogy nem szabad hirtelen felindulásból nekiesni. Ha van egy elképzelésünk, érdemes kikérni több szakember (burkoló, üveges, vízszerelő) véleményét is. Ha az ismeretségi körünkben szétnézünk, biztos van olyan aki, végig csinált már egy vagy több átalakítást, így jártas a témában és el tudja mondani a tapasztalatokat. Okos ember pedig más kárán tanul, nem a sajátján.

Tervezés

Az első és legfontosabb teendőnk (persze miután megnéztük a pénztárcánkat) a tervezés. Egy kicsi fürdőszobából is ki lehet hozni a maximumot, ha mindennek megtaláljuk a helyét. Gondoljuk át, mit szeretnénk: wc, mosdó, kád vagy kabin, hol legyen a bojler, törölköző tartó… stb.

Elrendezés

Már jó előre tervezzük meg, hova nyíljon az ajtó, ne ütközzön semmivel, illetve melyik bútornak mennyi hely szükséges, ne érjen össze a mosdó és a wc, hogy elkerüljük a kellemetlen meglepetéseket. Erre nagyon jó módszer, ha már idejében kinézzük és lemérjük a bútorokat, szaniter termékeket.

A megfelelő fények

Egy jól megtervezett, célszerűen kialakított fürdő is lehet barátságtalan sötét lyuk, ha nem megfelelőek a fényviszonyok. Ha nincs ablak, erre fokozottan figyelni kell. Ne feledjük, a világos színek és a fények optikailag nagyítják a teret.

Okos megoldások

Itt a lehetőségek tára végtelen, mindig az adott fürdőszobához kell igazodni. Ez jelenthet beépített szekrényt, süllyesztett kádat, burkolatból kialakított polcrendszert vagy akár egy eltolható tolóajtót is.

Az alábbi képeken egy Ügyfeleink körében méltán népszerű, kétrészes tolóajtós zuhanykabint mutatok be:

Kicsi fürdőbe ideális, mert nem kell a nyitásiránnyal foglalkozni, a két üveg össz. szélessége kb. 2,5 cm. Mint a képeken látható, ide semmiképpen sem tudtunk nyíló ajtót tenni, mert vagy az ajtóba vagy a wc-kagylóba ütközik.

Tehát maradt a tolóajtó, mely pontmegfogásos rögzítéssel készül. A sín az üveg élével egy vonalban fut, ezáltal az értékes térből nem foglal el több helyet a szükségesnél. Cégünk kizárólag keret nélküli zuhanykabinokkal foglalkozik, így nincsenek fölösleges szerelvények, letisztult és egyszerű a hatás.

Anyagát tekintve az üveg 10 mm vastag, hő kezelt, biztonsági üveg, víztiszta kivitelben. A szerelvények fényes króm felületűek.

Amennyiben Ön is kis fürdőszobával rendelkezik, ne keseredjen el, mindig van megoldás! Tanácsért forduljon hozzánk bizalommal!