Kétrészes zuhanyajtó

Kétrészes zuhanyajtó esetében, nagyobb szélességi méret esetén,  egy fix üvegelem válik szükségessé, hogy az ajtó pántjainak túlterhelését elkerüljük. 

Kétrészes zuhanyajtó esetében, nagyobb szélességi méret esetén, egy fix üvegelem válik szükségessé, hogy az ajtó pántjainak túlterhelését elkerüljük.

Ha a sima egyrészes ajtó helyhiány miatt nem férne el (törölközőszárító, radiátor stb.), vagy már túl széles lenne (több mint 90 cm!), akkor javasolt a megosztása egy keskenyebb fix üvegre és egy ajtóra.

kétrészes zuhanyajtó

kétrészes zuhanyajtó

Műanyag vízzáró profillal biztosítható a szigetelés. A vízzárás fokozására alkalmazhatunk egy a falra rögzíthető műanyag mágneses profilt is ami tökéletesíti a szigetelést.

Az ajtó anyaga jellemzően 8 mm-es edzett, keret nélküli üvegből készül. Az üvegfelület lehet átlátszó vagy savmart esetleg homokfújt dekoráció is kérhető.

A fix üvegnek minimum 20 cm szélesség javasolt, az ajtónak pedig 55-60 cm, de ezek az arányok a helytől és az igényektől függően természetesen változhatnak.

Ha eltekintünk a zuhanytálca használatától, mindenképpen használjunk szilikon küszöböt, ami meggátolja a tusolótérből a víz kifolyását, valamint törekedni kell rá, hogy a burkolóanyag lejtést biztosítson a lefolyónyíláshoz.

Ebben az esetben sem érdemes elfeledkeznünk a vízlepergető felületkezelésről, mely meggátolja a szennyeződések lerakódását ezáltal a takarítást is megkönnyíti.