Miért praktikus a kádparaván?

Fürdőszoba tervezésekor mindig nagy dilemmát okoz, hogy kád vagy zuhanykabin legyen beépítve. 

Fürdőszoba tervezésekor mindig nagy dilemmát okoz, hogy kád vagy zuhanykabin legyen beépítve. Szerencsésebb esetben elég tágas a hely és mindkettő belefér. Ha szűkebb a hely, akkor viszont választani kell. Amennyiben a kádat választjuk, esténként lazíthatunk egy forró, habos, illatos fürdőben. Felvetődik ugyanakkor a kérdés, hogyan lehetséges úgy zuhanyozni, hogy a víz ne folyjon ki?

Itt jön képbe a kádparaván. Több verzió is létezik, fix, nyíló, egyrészes kétrészes stb.
A legkedveltebb paraván a kétrészes, fix+nyíló ajtó típusú.

Praktikus, hiszen csak egy kis részt kell mozgatni, nem az egészet, mégis viszonylag nagy területet megóv a kifröccsenő víztől. Ha nem használjuk, akkor egyszerűen csak behajtjuk az ajtót. Az elosztást kedvünk szerint variálhatjuk, általában a fürdőszoba többi bútorához igazítjuk.

A rögzítést illetően, a fix üveget mindenképpen meg kell merevíteni felső csőrögzítéssel (általában 450-ban). Mivel teherviselő az üveg (erről nyílik a paraván mozgatható eleme) nem elegendő a fali fixrögzítő. A pánt kifejezetten fix+nyíló üvegekre tervezett üveg-üveg pánt. A fix elem és a burkolat között szilikonnal tömítünk, a mozgó részeknél PVC vízzáró profilokkal.

Mint minden termékünk, ez is 8 mm vastag, edzett, biztonsági üvegből készül, csiszolt élekkel. A szerelvényeink a KERMI által minősítettek.

Kétrészes kádparaván

Kétrészes kádparaván