Tolóajtós zuhanykabinok

Tolóajtós zuhany! Európa legelső zuhanykabinja volt a hatvanas évek végén, hetvenes évek elején.

Tolóajtós zuhany! Európa legelső zuhanykabinja volt a hatvanas évek végén, hetvenes évek elején. Jellemzően egy markáns profilokkal körbevett üveg „ketrecről” beszélünk.

A 2000-es évek közepére szinte teljesen háttérbe szorultak, mivel a design a letisztult, keret nélküli formákat kereste. Funkcionalitását tekintve viszont nagyon jó megoldás, hiszen helytakarékos, és nincs kinyíló ajtó, melyről lecsorgó vízcseppek hada landol az egyre több esetben alkalmazott fa burkolaton. Megoldás természetesen évek óta létezik a keret nélküli tolóajtós rendszerekre, de ezek sajnos legkevésbé sem kímélik az ügyfelek pénztárcáját.

2015-ben cégünk olyan tolóajtós zuhany rendszerrel bővítette szortimentjét, melynek ára nem haladja meg a nyílóajtós testvéreiét. A képeken látható zuhanyfülke ékes bizonyítéka a letisztult formavilágnak és a praktikumnak.

A tervezés során megtartottuk a cégünk védjegyének számító „keret nélküli” stílust. Az ajtót tartó 25 mm vastag rudat az üveg felső síkja alá rögzítjük, ezért ezen típusok magassága min 200-210 cm. A rúd rögzíti a fix üveget is a falhoz, ezért azt már csak alul kell a padlóhoz rögzíteni, oldalt a falnál nem! Belépő résznek min. 60 cm-t javasolunk, ezért a két fal közötti nyílást min. 125 cm-re kell kialakítani! Ez esetben megoldható a fix + ajtó és a 2 fix elem közötti ajtó elrendezés is 200 cm szélességig.