Üvegből készült zuhanyfalak és típusaik

Fürdőszobája kis méretű, de az elegáns zuhanykabin beépítése olyasmi, amiről nem szeretne lemondani? Esetleg szeretné optikailag növelni a teret, és minél kevesebb időt tölteni a fürdő takarításával? Ez esetben válassza a helytakarékos és esztétikus üveg zuhanyfalakat!

Mik az üvegből készült zuhanyfalak előnyei? 

Az üvegből készült zuhanyfalak, más néven a walk-in zuhanyfalak mellett nem csak az alacsony áruk, vagy az elegáns megjelenésük szól. Milyen előnyökkel jár még a beépítésük? 

Zuhanyfalaink a lehető legkevesebb edzett üveg, és üveg szerelvény felhasználásával készülnek, ennek köszönhetően tisztántartásuk könnyű, és az áruk is igen kedvező. Az átlátszó üveg használatával a térérzetet optikailag növelhetjük, így a fürdőszoba is tágasabbnak tűnhet általa.

A zuhanyfalat tartó fém alkatrészeket U-profilos rögzítésre cserélve az üvegfelület akár a falba is süllyeszthető. 

A walk-in típusú, üvegből készült zuhanyfalak beépítése tehát az alábbi előnyökkel bír: 

  • kedvező ár 
  • könnyű tisztíthatóság 
  • helytakarékos kialakítás

Nem utolsó sorban pedig az is fontos érv lehet az egyedileg készített zuhanyfalak mellett, hogy szinte minden esetben, bármilyen stílusú és méretű fürdőszobában megállja a helyét!

Az üveg zuhanyfalak típusai

Egyrészes üveg zuhanyfalak

Az F1-es típusú, egyrészes üveg zuhanyfal a legegyszerűbb (de épp ezért igen elegáns) megoldás mind közül: elkészítéséhez egy nagy méretű fix üvegfal, és minimális szerelvény mennyiség szükséges. Az üvegfal mérete általában 900 x 2000 mm vastag, amelyet oldalt a falhoz rögzítünk, alul a tálcához vagy a csempéhez ragasztunk, a felső sarkát pedig egy merevítő rúd fixálja. Az utóbbi rúd kiváltható egy kisebb, 45 °-os merevítővel is.

f1_egyedi_edzett_140_x_200_cm_extra_nagy_tulmeretes_zuhanyfal_ajto_melle_beepitve_balatonfured

 

f1_egyedi_edzett_130_x_200_cm_extra_nagy_tulmeretes_zuhanyfal_fekete_zsanerral_es_felso_merevitovel_beepitve_budapest_12_ker

Kétrészes üveg zuhanyfalak

Az F2-es típusú, kétrészes üveg zuhanyfal két üvegfelületből áll, ahol a kisebbik, fix üveg minimális gyártási mérete 20 cm. Fontos, hogy ennél keskenyebb nem lehet!

A két részből álló walk-in zuhanyfal előnye, hogy a beszerelésüknél a merevítő rúd akár teljesen el is hagyható, anélkül is stabil zuhanyfalat kapunk.

A zuhanyfalak ezen típusát kisebb, 90x90 cm-es tálcák vagy zuhanyterek kialakításához ajánljuk.

 

2_reszes_zuhanyfal_szigetszentmiklos_kesz_kep_dualglass

 

f2_ket_reszes_zuhanyfal_egyedi_gyartas_beepitve_maglod

Háromrészes üveg zuhanyfalak

Az F3-as típusú, háromrészes üveg zuhanyfal tulajdonképpen egy fal mellé épített, szabadonálló zuhanykabin, amelyre nincs ajtó szerelve.

 

f3_zuhanyfal_haromreszes_ket_oldalu

Az egyedi gyártásnak és tervezésnek köszönhetően bármely fenti típus elemei kombinálhatók egymással. Csapatunknak a tervezői és gyártói folyamat során is fontos szem előtt tartania a megrendelő igényeit, hogy a felhasználói élmény maximálisan megfeleljen az elvárásoknak.

Amennyiben valamelyik típus elnyerte tetszését, ajánlatkérő rendszerünk segítségével egyszerűen és gyorsan kérhet árajánlatot a zuhanytípus elkészítésére és telepítésére a DualGlass Kft. csapatától!

Fontos szempontok az üvegből készült zuhanyfalak beépítésével kapcsolatban 

Ha zuhanyfal gyártásáról és telepítéséről van szó, van egy pár fontos szempont, amelyet a DualGlass Kft. csapata mindig szem előtt tart, hogy minél igényesebb és időtállóbb lehessen a végeredmény. 

  • A zuhanyfalak üvegén egyáltalán nem használunk PVC profilt, a tömítésre pedig alul és oldalt is szilikont (Sikasil-C) kerül.
  • A faltól mérve minimum 100-120 cm széles zuhanyfal beépítését javasoljuk.
  • Az üvegfalat minden esetben érdemes egy speciális, vízlepergető üvegbevonattal ellátni, a vízkőmentes megjelenés, és a könnyű tisztíthatóság érdekében. 
  • Fontos már a tervezésnél is figyelembe venni, hogy a zuhanyfal kiépítésével egy nem zárt zuhanyteret kapunk, ezért előfordulhat, hogy kisebb mennyiségű víz a tálcán kívülre csapódik majd a használat közben. 
  • Az üvegfelület többféle kivitelben is elkészíthető: átlátszó, anyagában színezett, gyárilag savmart, vagy egyedi kérésre homokfújt mintás is.

Így dolgozunk mi - árajánlattól a beépítésig  

1. Árajánlat kérése 

Zuhanyfalainkhoz árajánlatot a weboldalunkon elérhető Zuhanykalkulátor segítségével kérhet a megfelelő típus kiválasztása, és a kérdések megválaszolása után. Természetesen kollégáink állnak rendelkezésére abban az esetben is, ha telefonon vagy emailben szeretne árajánlatot kérni tőlünk.

2. Árajánlat elfogadása, felmérés

Amennyiben elfogadta árajánlatunkat, első lépésként egy előre egyeztetett időpontban a felmérésért felelős kollégánk személyesen megejti a helyszíni méretvételt. Ilyenkor Önnek is lehetősége nyílik a helyszínen kiválasztani az üveg anyagát, és a szerelvények típusát.

3. Pontosított árajánlat

Kollégánk ezt követően pontosított árajánlatot küld, amely már tartalmazza az Ön által választott alapanyagok árát is. 

4. Előlegbekérő, és a gyártás megkezdése 

A pontosított árajánlat elfogadása után kollégánk előlegbekérőt állít ki, a gyártás pedig megkezdődik, amely az előleg beérkezését követő min. 2 hétig tart.

5. Átvizsgálás és időpont egyeztetés 

Amint a kész üveg megérkezett műhelyünkbe, tüzetesen átvizsgáljuk az esetleges karcolódások miatt. Amennyiben szakértőnk az üveg állapotát megfelelőnek találja, kollégánk telefonon időpontot egyeztet Önnel a zuhanykabin beépítésére.

5. Beépítés

A beépítés időpontja jellemzően valamelyik hétköznap délelőttje, vagy délutánja. A kiszállástól az átadásig a zuhanykabin beépítése körülbelül 3-4 órát vesz igénybe. 

Várjuk megkeresését, ha az Ön tetszését is elnyerték a tetszétést a letisztult, üvegből készült zuhanyfalak!