Aurora Hotel, Miskolc-Tapolca

Aurora Hotel korlátok A Miskolc-Tapolcán újonnan épülő Aurora Hotelben többféle üvegezési munkát nyertünk. 

Aurora Hotel üveg korlátok

Aurora Hotel korlátok

A Miskolc-Tapolcán újonnan épülő Aurora Hotelben többféle üvegezési munkát nyertünk.

2013 nyarán kollégákkal felvonulva megkezdtük az első fázis felmérési munkáit, amely az erkély üvegkorlátok méreteinek mérésével telt.

A lakatosok által már beépített, tűzi horganyzott tartó elemekre pont megfogással rögzültek az üvegek. Az korlátok 8+8 mm float és zöld parsol üvegekből készültek, savmart fóliával összelaminálva.

Ezen párosítás egy egyedi, modern színvilágot képvisel. A pontmegfogásos rögzítés nagy előnye, hogy egyszerűen, gyorsan szerelhető és optikailag is szép hatást keltenek a szinte „lebegő” üvegek.

Aurora Hotel sarokkabin zárva

Aurora Hotel sarokkabin zárva

A második munkafázisban a hotel fürdőszobáiban kerültek beépítésre a zuhanykabinok.

A kivitelezés során a burkoló kollégákkal egyeztetve, minden fürdőszobában épített padkák készültek, melyeket egy sablon szerint készítettek el. Erre az épített padkára kellett zuhanykabint gyártanunk úgy, hogy lehetőleg minden fürdőszobába azonos méretű üvegek kerüljenek legyártásra. A felmérés során megállapítottuk, hogy egy azonos méretre lehet gyártani mind a 27 db 135 fokos sarok zuhanykabint,

Aurora Hotel sarokkabin nyitva

Aurora Hotel sarokkabin nyitva

köszönhetően a burkolók pontos munkájának.

Építés során két csapattal együtt dolgozva kerültek beépítésre a zuhanykabinok, melyek 8mm-es float (átlátszó) edzett üvegből készültek, belső felületükön pedig Nano Simo vízlepergető réteget kaptak. A felületkezelés lényege, hogy az üveg apró pórusait, mikro barázdáit kitölti, így a vízkő kisebb felületen tud megtapadni.

A kabin ajtajára a hotel logója került egy dupla homokfújásos eljárással.

Aurora Hotel tükrök

Aurora Hotel tükrök

A munka harmadik üteme a 27 db fürdőszoba tükreinek felmérése, legyártása és beépítése volt. Itt teljesen egyedi méretben gyártódtak a termékek, mert a csempe burkolatok közötti nyílásba kerültek az 5 mm-es csiszolt élű tükrök.

A tükrök ragasztással kerültek beépítésre, a csempe és a tükör között a fugákat neutrális színes szilikonnal töltöttük ki.

A negyedik és egyben utolsó fázis, a wellness részlegben található sószoba, infraszauna, gőzkabin és az ezekhez tartozó zuhanyzók ajtóinak felmérése, legyártása és beépítése volt. Az ajtók ez esetben is 8mm vastag biztonsági üvegből készültek, rugós pánt pontmegfogással, mágneses profilos záródással. A mágneses zárás nagy előnye, hogy a fal és az üveg közötti nyílást tökéletesen zárja, megakadályozva ezzel a víz kijutását a zuhanyzón kívülre.

Aurora Hotel kétrészes zuhanyajtó

Aurora Hotel kétrészes zuhanyajtó

Aurora Hotel zuhanyajtó

Aurora Hotel zuhanyajtó