Dockyard üvegfal

A modern plázák belsőépítészeti tervezésénél kiemelt figyelmet kapnak a légies, könnyed térelválasztók és hatalmas üvegfelületű kirakatok.

A modern plázák belsőépítészeti tervezésénél kiemelt figyelmet kapnak a légies, könnyed térelválasztók és hatalmas üvegfelületű kirakatok. A nagy portál üvegek alkalmazásával kellemes belső tereket választhatunk el egymástól, miközben térérzetünk nem csökken.

Ez a típusú üvegfal a Dual Glass Kft. által forgalmazott Dual Universal profil használatával könnyen és gyorsan kivitelezhető. Az üvegfal fix elemei percek alatt rögzíthetőek, finom beállításuk 40 centiméterenként elhelyezett szorítópofák által lehetséges. A beállítást követően mindkét oldalról alumínium takarólemez kerül felhelyezésre. Nagy igénybevétel esetén (takarítógépek használata) javasoljuk rozsdamentes takaró lemez betervezését.

Októberben a Mammut 1. üzletközpont Dockyard üzletében végeztünk üvegfal építési munkákat ezzel a profillal.

A Dockyard Island Kft. műszaki vezetőjével a helyszínen egyeztettünk, megterveztük az üvegportálokat, majd a végső méret felvétel után 2 munkanappal az üvegek beépítésre is kerültek. A portálok mérete 3 m x 2,5 m, illetve 1,8 m x 2,5 m. A portálok 5+5 mm vastag laminált üvegből készültek, csiszolt éllel, és az alu elox felületű szerelőprofilba rögzítettük őket.

Mivel az üvegtáblák oldható kötéssel rögzülnek a megfogó bilincsekhez, ezért egy esetleges törés esetén a javítás gyors, roncsolás mentes, és nem jár kosszal. Pótlás esetén csak a megfogó profil alu elox takarólemezét kell egyszerű módon lepattintani, és a csavarok meglazításával az üvegtáblák gyorsan cserélhetők. A takarólemezek készülhetnek rozsdamentes anyagból, szálcsiszolt, vagy polírozott felülettel. Az üvegtáblák csiszolt éleit 1 mm vastag átlátszó gyantaszalaggal ragasztottuk egymáshoz.

Az üvegfalak az alábbi kivitelben készülhetnek:

[bulletlist]

  • oszlopok közé, fix üvegfelületekkel
  • nyíló ajtóval egy és kétszárnyú kivitelben
  • az ajtók rugós oldalzsanérokkal, vagy padlócsukóval nyílhatnak
  • ajtók felett felülvilágítóval vagy nélküle
  • tolóajtóval egy és kétszárnyú kivitelben

[/bulletlist]

Ezen rendszerek egyrétegű, 10 mm edzett üveg felhasználásával épülnek. Amennyiben az üvegen nincs kivágás vagy furat, akkor 5+5 biztonsági üveggel is szerelhető. Ennek előnye a gyorsaság, hiszen „csak” vágni és csiszolni kell az üveget.

Dockyard üvegfal 1.

Dockyard üvegfal 1.

Dockyard üvegfal 2.

Dockyard üvegfal 2.