Vapiano Westend-olasz design

A Vapiano étterem megkeresésére készítettünk egy mutatós korlátot az étterem teraszára, mely illik a hely kifinomult eleganciájához.

A Vapiano étterem megkeresésére készítettünk egy mutatós korlátot az étterem teraszára, mely illik a hely kifinomult eleganciájához. Nem csupán korlátként működik, hanem virágládaként és egyben kerítésként is, mely elválasztja a teraszt a járdától.

Az alapkoncepció egy igényes, virágládával összekapcsolt kültéri üvegkorlát elkészítése volt, mely a nyári szezon végén könnyedén szétbontható. Több ötlet is szóba került, a gyártási rajz is ennek megfelelően alakult. A megrendelőnek határozott elképzelései voltak, hány elemből álljon a korlát, milyen széles legyen a láda, hol helyezkedjen el az üveg. Többszöri egyeztetés után az elképzelések alapján készítettünk egy mintadarabot. A tervek a valóságban is megállták a helyüket, így indulhatott a gyártás.

A korlát fém része egy 30cm magas, 30 cm mély, 100 cm széles fémláda, alján 3 db furattal. Anyaga 3 mm vastag tüzihorganyzott acél, RAL 9006 szürke színre szinterezve. A könnyebb mozdíthatóság kedvéért a ládák mindkét oldalán fogantyú található, ezeket összekapcsolva egy stabil kerítést kaptunk. A sarkoknál elhelyezkedő ládák gérbe lettek vágva, mert így jobban illeszkedtek egymáshoz és látvány is esztétikusabb.

Mivel egy viszonylag könnyű fémdobozról volt szó, mindenképpen ki kellett súlyozni téglával, hogy az üveg rögzítése után is szilárdan ellenálljon akár egy szélviharnak is.

Az üvegrögzítő a doboz tetejére lett hegesztve, az Ügyfél külön kérésére az üveg nem a láda közepén, hanem a külső élén helyezkedik el. Kiemelt szempont volt a Vendégek biztonsága, ezért az edzett üvegre esett a választás. Az üveg anyaga 10 mm vastag hő kezelt üveg, csiszolt élekkel, keret nélküli átlátszó kivitelben. Később dekorációként rákerült az étterem logója fólia formájában.

A munkát a ládák helyének kijelölésével kellett kezdeni, aztán ennek összekapcsolásával. Ezután került bele a súly, a legvégén pedig az üveg. Az utolsó fázis a csavarok meghúzása volt. Miután kollegáim befejezték a munkát, átadták a terepet a kertészeknek, akik gyönyörű virágokat ültettek a ládákba, és ezzel feltették az I-re a pontot.

Amennyiben Önt is elvarázsolják a különleges, kreatív építészeti alkotások, vagy éppenséggel partnert keres ötletei megvalósításához, kérje árajánlatunkat!

Vapiano üevgkorlát 2.

Vapiano üvegkorlát 2.

Vapiano üvegkorlát 1.

Vapiano üvegkorlát 1.

Vapiano üvegkorlát 3.

Vapiano üvegkorlát 3.

Vapiano üvegkorlát 4.

Vapiano üvegkorlát 4.