ALDI bevásárlókocsi tároló üvegezése

A Lurdy üzletház parkolójában található Aldi bevásárlókocsi tároló üvegezésére kérték fel csapatunkat. 

 

 

A Lurdy üzletház parkolójában található Aldi bevásárlókocsi tároló üvegezésére kérték fel csapatunkat. Az árajánlat kérés egy olyan üvegi tárolóra érkezett, amelynek tetejét 4.4-es, ragasztott biztonsági üvegből, az oldalát pedig 6 vagy 8 mm vastagságú edzett fúrt üvegből kérték elkészíteni. 

 

 

Az üvegtető az eredeti terv szerint 9 db üveglapból állt volna, de a megrendelő szerette volna 3 db-ból elkészíttetni, 4.5 méteres szegmensekkel. 

Mivel azonban 450 cm-es laminált üveg edzése sajnos nem volt megoldható, így más megoldást kellett keresnünk. Figyelembe kellett vennünk, hogy a projekt a lehetőségekhez mérten nem csak költséghatékony, de elsősorban biztonságos is legyen, ezért a tető-és az oldalüvegeket is 4+4 mm vastag, edzett, laminált float biztonsági üvegekből készítettük. Fontos volt, hogy az oldalüvegek is lamináltak legyenek, mert a bevásárlókocsi tárolója közterületen helyezkedik el, és egy esetlegesen bekövetkező törés szempontjából nem mindegy, hogy az üveg apró darabokra törik (mint a szimpla edzett üveg esetében), vagy csak úgymond “pókhálószerűen”. Utóbbi esetben a laminált üvegnek köszönhetően a fólia összetartja a törött részeket, így a sérülés esélye minimalizálódik.

A tető üvegablakának sorolását clear polikarbonát soroló profillal oldottuk meg, amelynek köszönhetően szinte láthatatlanná válik.


aldi_kocsitarolo_egyedi_uvegfal_uvegteto_lurdy_3_h800_dualglass

aldi_kocsitarolo_egyedi_uvegfal_uvegteto_lurdy_2_h800_dualglass