Kültéri szauna felújítása és javítása

Egy régi ügyfelünk kért meg minket kültéri szaunájának felújítására és javítására, ugyanis a korábbi, egyrétegű edzett üveg kevésnek bizonyult kültéri hideggel szemben.

Szauna felújítás hőszigetelt üveggel

Ügyfelünk nemrég megtapasztalta, hogy az időjárás szeszélyei, a fagyos időjárás és az erős széllökések miképpen tudják kikezdeni a kültéri szaunák üvegfelületeit. 

Az eredetileg beépített, egy rétegből álló edzett üveg nem nyújtott elegendő védelmet, sőt, egy erős széllökés az ajtót is kiszakította a helyéről, a fix üveget pedig szétrobbantotta. 

A kültéri szaunák üvegezése esetén kiemelt figyelmet kell fordítani a hőszigetelésre és a biztonságos használatra. Nem elég a megfelelő fűtőtesteket kiválasztani, ügyelni kell arra is, hogy az üveg a lehető legjobb hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezzen. 

A tervezés első szakaszában a minimum két rétegű hőszigetelt üveg használatára törekedtünk a hőhíd elkerülése végett, míg az ajtókat 8 mm vastag, edzett biztonsági üvegből készítettük, amelyeknek nem okoz gondot a ráfröccsenő víz és a hősokkot is elviselik. A külső üveglap alapja az egyedi gyártású, edzett, bronz színű Parsol üveg, és a szintén egyedi készítésű fakeret. 

Az új szauna minden részletében az ügyfél elképzelései alapján készült, egy olyan struktúra alkalmazásával, amely nemcsak látványos, de maximálisan biztonságos is. 

Az eredmény önmagáért beszél: a szauna most már nem csupán meghitt pihenőhely, hanem a külső környezeti hatásokkal szemben is megerősített oázis.