üvegfal és szélfogó, Dánszentmiklós

Több szakaszban készültünk el ezzel a munkával, elsőnek két oldalt a szélfogók, végül pedig a front oldali üvegfal került a helyére. 

Több szakaszban készültünk el ezzel a munkával, elsőnek két oldalt a szélfogók, végül pedig a front oldali üvegfal került a helyére.

A szélfogók 8 mm-es edzett üvegből készültek, körben rozsdamentes u profilban rögzítettük őket. A kihajtható "ablak szárnyak" 2-2 db fényes króm felületű íves pánttal nyílnak a fix üvegekről, alul egy kis letűző zárral lehet őket rögzíteni. A felülvilágító pedig 1-1 db kb. 20 cm-es pengefallal lett kimerevítve belül.

A front oldali üvegfal "H" alakú tartószerkezetét lakatosunk készítette rozsdamentes acélból. A fix üvegek illetve az ajtó feletti "felülvilágító" ehhez lettek rögzítve körben 3 x 4 cm-es alumínium szerelő profilban. Ennek nagy előnye, hogyha esetleg javításra kerülne sor, akkor nem kell kibontani az egész szerelő profilt, hanem elég lepattintani a takarólemezt a profilról, és az üveg egyszerűen cserélhető.

A fix üvegek a viszonylag nagy felület miatt (kb. 90 x 352 cm) 10 mm-es edzett üvegből készültek, a két ajtószárnynak pedig már elég volt a 8 mm-es edzett üveg is.

Az ajtók a Maestro által forgalmazott zárható kilincsművel vannak szerelve, 2-2 db ajtópánttal rögzülnek az acélszerkezethez. Az ajtók nyitott pozícióban egy-egy letűzőzárral rögzíthetők.

Minden felhasznált szerelvény rozsdamentes anyagból készült szálcsiszolt felülettel - az u profil alap esetben alu elox felületű, de kapott egy szálcsiszolt lemez borítást, hogy a többi szerelvénnyel összhangban legyen.

Dánszentmiklós szélfogó és üvegfal 2.

Dánszentmiklós szélfogó és üvegfal 2.

Dánszentmiklós szélfogó és üvegfal

Dánszentmiklós szélfogó és üvegfal 1.