üvegfal tolóajtóval-igényes térfelhasználás

Üvegfal tolóajtóval 1. Mi jut eszünkbe először az üvegről? Légies, tiszta, áttetsző, sima, hűvös, szivárványszínű és még sorolhatnám… Rengeteg tulajdonsága van, ezerféleképpen felhasználható az építészetben és a lakberend […]

Üvegfal tolóajtóval 1.

 

Üvegfal tolóajtóval 1.

Mi jut eszünkbe először az üvegről? Légies, tiszta, áttetsző, sima, hűvös, szivárványszínű és még sorolhatnám… Rengeteg tulajdonsága van, ezerféleképpen felhasználható az építészetben és a lakberendezésben egyaránt. A hozzáértők ki is használják a sokszínűségét, a dekorációtól kezdve a térelválasztókig.

Egy térelválasztónak több elvárásnak is meg kell felelnie, praktikusnak, könnyen takaríthatónak, esetleg még hőszigeteltnek, hangszigeteltnek is kell lennie. A felmerülő igények között az első helyen ma már az esztétikum áll. Otthonunk szépsége fontossá vált, elég csak rákeresni az interneten, a lakberendező blogoknak se szeri, se száma. Ebben a bejegyzésben egy robosztus, mégis dekoratív tolóajtót mutatok be:

A képen szereplő tolóajtó már pusztán a méreteivel felkelti az ember figyelmét. A szokásos 210 cm-es magasság helyett, a faltól a plafonig ér (273 cm) , a szélessége pedig majdnem 2 m.

Pontmegfogásos szerelvényekkel készült, dupla sínnel. A dupla sín lehetővé teszi, hogy a tolóajtó mellé fix üveget is építsünk, így nagyobb falnyílásokat is könnyedén be lehet üvegezni. Az oldalüvegek üvegeit nem profilban, hanem fix fali rögzítőkkel erősítettük a falhoz. A tolóajtó üvegét kényelmesen el lehet húzni a fix üveg előtt, nem érintik egymást. A sín a két üveg között kb. 1 cm-nyi rést hagy, ezért a toló pajzs nem fért el, helyette szögletes tolótárcsa a fogantyú.

A kivitelezésnél a minimális szerelvény felhasználásra törekedtünk, hogy az előszobát leválasszuk, ugyanakkor a térérzet ne sérüljön. Ez olyannyira sikerült, hogy kollegáim pont ezért ragasztották fel az x-eket az üvegekre.... nem amőbáztak éppen, csak meg akarták előzni, hogy valaki beleszaladjon a hatalmas légiességbe! :)

Üvegfal tolóajtóval 2.

 

Üvegfal tolóajtóval 2.

Üvegfal tolóajtóval 3.

 

Üvegfal tolóajtóval 3.