Egyedi üvegkorlátok és üvegfalak - Allure Residence, Budapest

2019-ben, a budapesti, új építésű lakópark, az Allure Residence számára egyedi méretű korlátokat, valamint a teraszokat szétválasztó üvegfalakat készítettünk. 

2019-ben, a budapesti, új építésű lakópark, az Allure Residence számára egyedi méretű korlátokat, valamint a teraszokat szétválasztó üvegfalakat készítettünk. 

A szám szerint 393 négyzetméter hosszú, 6+6 mm vastag, matt fóliás térelválasztó üvegfalakat kellett 30x40-es szálcsiszolt alumínium U profilba rögzítenünk, így külsős cégek segítségét is bevontuk a munkába, hogy a kijelölt határidőket tartani tudjuk. 

2020. januárjában a lakópark egy új szakaszán kezdtünk el dolgozni, ahol a térelválasztó falak mellet, már az egyedi méretű korlátok gyártása és telepítése is a mi feladatunk volt. Ezek a korlátok 8+8 mm vastag, laminált, edzett üvegből készültek, amelyeket pontmegfogással rögzítettük.

2020. májusára készültünk el a projekttel. 

A lakópark frontoldali részén található terasz elválasztó elemek, kétszer 6 mm vastag, átlátszó, matt fóliával laminált üvegből készültek. A két üveg között lévő matt fóliának köszönhetően nem lehet átlátni a szomszédos lakás teraszára, emelett ez a megoldás még a felület tisztíthatóságát is megkönnyíti. Ha egy külső oldalon matt üveget használtunk volna, (amit savmart vagy homokfújt mintával láttak el) akkor a felülete kissé érdes lett volna a megmunkálástól, emiatt a rákerülő szennyeződéseket sokkal nehezebb eltávolítani.

A szereléshez üvegfal szerelő profilt használtunk alul és felül is.

egyedi_gyartasu_kulteri_uveg_korlat_pontmegfogassal_vagohid_1_dualglass

egyedi_gyartasu_kulteri_uveg_korlat_pontmegfogassal_vagohid_10_dualglass

egyedi_gyartasu_kulteri_uveg_korlat_pontmegfogassal_vagohid_18_dualglass