Beltéri, lépcső melletti U-profilos üvegkorlát

2022. márciusában a megrendelőnk eredetileg egy korábbi, telefonos egyeztetésünk kapcsán kért árajánlatot egy beltéri lépcsőfeljáró mellé épített, pontmegfogásos üvegkorlát készítésére és telepítésére. Később azonban változott a terv.

2022. márciusában a megrendelőnk eredetileg egy korábbi, telefonos egyeztetésünk kapcsán kért árajánlatot egy beltéri lépcsőfeljáró mellé épített, pontmegfogásos üvegkorlát készítésére és telepítésére. A vevőnk által megadott üvegkorlát mérete 2x230 cm volt, valamint egy 100 cm-es korlátot is terveztek az emeletre. Mindkét korlát magasságának 95 cm-t adtak meg. 

 

A Dualglass csapata a helyszíni felmérést követően (és a megrendelővel egyeztetettek szerint) végül a hely adottságait jobban kihasználva, az alábbiak szerint készítette el az korlátot: 

 

  • 1,8 fm egyenes, 90 cm magas, 4,4 fm lépcső melletti U profilos típusú üvegkorlátot telepítettünk 
  • A korlát anyaga 8+8 mm vastag, átlátszó kivitelben készült, előfeszített biztonsági üveg
  • A használt szerelvények: 5x12,5 alumínium U profil, süllyesztett fa csavarral rögzítve

Júniusban készült el az üvegtartó sín elhelyezéséhez szükséges felületet, ezzel egyidőben az üveg méretét is pontosan meghatároztul. Az alakosság miatt szükség volt sablon anyag készítésére is, ami kb. 0,5 cm-es préselt fából készült.

lepcso_melletti_u_profilos_uvegkorlat_2