Beltéri üveg korlát

Ügyfeleink nagy hangsúlyt fektetnek a látványra, ezért is fordulnak hozzánk. 

Ügyfeleink nagy hangsúlyt fektetnek a látványra, ezért is fordulnak hozzánk. Már régen letűnt a vaskos fémkorlátok korszaka, népszerűbbek a könnyed, esztétikus alkotások.

Gyömrőn építettünk egy egyszerű de ennek ellenére rendkívül mutatós korlátot. Az egyszerűsége a minimális szerelvényhasználatban és a letisztult dizájnban rejlik.

Pontmegfogásos rögzítés:

A lépcső melletti korlát pontmegfogásos rögzítéssel készült, nagy előnye, hogy viszonylag kevés szerelvényt igényel. A lépcsőfokokhoz pontmegfogó korongokkal rögzítjük az üveget.

A munka több fázisban lett elvégezve, először a menetes szárakat kellett belefúrni a lépcsőbe. Miután a menetes szár a helyére került, kollegáim OSB lapokból megformálták a leendő korlát elemeit, kijelölték rajta a furatok helyét. Az sablonok alapján lett legyártva az üveg.

Az üveg anyag 8+8 mm vastag, hő kezelt, biztonsági üveg. A megfelelő fixálás érdekében szükséges ez a vastagság, ahogy a furatok miatt az üveget meg kell edzeni. A megszokott átlátszótól eltérően színezett bronz parsol üvegből készült. Mint minden üvegtermék esetében, így a korlát is készülhet savmart, átlátszó, vagy akár homokfújt üvegből.

U profilos rögzítés:

A fenti korlát üvegét oldalt fix fali rögzítővel, alul u profilba csúsztatva rögzítettük. Az üveg szintén 8+8 mm vastagságú, edzett, biztonsági üveg, bronz parsol kivitelben.

Kellemes Ünnepeket kívánok!

Beltéri üveg korlát - munka közben

Beltéri üveg korlát - munka közben

 

Végeredmény

Végeredmény