Korlát kültéren, Alsóörs

Ez a kültéri terasz üvegkorlát egy alsóörsi családi háznál készült, még június körül. 

Ez a kültéri terasz üvegkorlát egy alsóörsi családi háznál készült, még június körül. Korábban is dolgoztunk már itt, több pontmegfogásos beltéri korlát és egy járható üveg is beépítésre került.

Sem a méret, sem a rögzítés módja nem igényelte, hogy ragasztott biztonsági üveget használjunk, így elegendő volt a 10 mm-es edzett üveg is.

Kül- és beltéri korlátok esetén is mindig vagy edzett, vagy kétrétegű ragasztott üveget használunk. Így lényegesen biztonságosabbak, tartósabbak és szebbek is, mint a régen kedvelt színes katedrál és drót üvegek.

A korlát maga kb. 70 cm magas és egy 40 cm-es parapet lábazatra lett rögzítve.

Az igényeknek és a helyszínnek megfelelően többféleképpen is megoldható a rögzítés. Az egyik legkedveltebb és legtöbbet használt a pontmegfogásos rögzítés (ilyet használtunk a beltéri korlátoknál). De megoldható kis rozsdamentes "csipeszekkel", illetve u profilban is lehet rögzíteni az üvegeket.

Ennél a korlátnál az üvegeket alul egy 3 x 4 cm-es alumínium szerelő profilba rögzítettük. Ennek nagy előnye, hogyha az üveg esetleg megsérül, akkor pótlás esetén csak a megfogó profil alu elox takarólemezét kell egyszerű módon lepattintani, és a csavarok meglazításával az üvegtáblák gyorsan cserélhetők.

Mivel olyan korlátról van szó, ami többször is 90 fokban "kanyarodik", ezért ezeket az üveg-üveg csatlakozásokat a zuhanykabinoknál is használt szálcsiszolt 90 fokos kis fix rögzítővel oldottuk meg.

Alsóörs kültéri terasz korlát 2.

Alsóörs kültéri terasz korlát 1.