Kül- és beltéri üvegkorlát, Budapest

Budapest, luxusház, minimál stílus, üvegkorlát, ott a helyünk!

Budapest, luxusház, minimál stílus, üvegkorlát, ott a helyünk!

Kültéri üvegkorlát

Kültéri üvegkorlát

A ház teraszára a rozsdamentes acél oszlopokhoz rögzített üvegkorlát lett tervezve. Az oszlopokra lett rögzítve egy-egy lefenekelt, szintén rozsdamentes „U” profil, melybe a 6+6-os laminált edzett üvegek egyszerűen csak be lettek csúsztatva, majd ragasztással rögzítve. Így egyéb megfogó híján kivágás, vagy furat sem kellett az üvegekre. A ragasztáshoz a Sika cég UV álló termékeit használtuk.

A beltérben a lépcső és az üveghíd mellé szintén üvegkorlát került, melyet ez esetben pontmegfogással rögzítettünk. Nagy előnye ennek a megfogatásnak, hogy cseppet sem amortizálja a designt, egyszerűen, könnyen szerelhető, ennek ellenére rendkívül stabil.

Fontos, hogy a megrendelésnél tisztában legyünk: korlátnak csak laminált, vagy edzett laminált üveg építhető be! A két üveg közötti biztonsági fólia – az üveg törése esetén – egyben tartja a felületet, így nem lehet „átesni a korláton”. És, hogy ezt fokozzuk: a keret nélküli korlátoknál az edzett üveg apró darabokra esik, és mindkét üveg széttörése esetén saját súlyától is összerogyhat. Magára valamit is adó gyártó ebben az esetben előfeszített üveget épít be. Az „előfeszítés” hasonló az edzéshez, de az üveg törése esetén nagy darabokra reped, és így akár mindkét üveg törése után is egyben marad, funkcióját ellátja.

Pontmegfogásos üvegkorlát

Pontmegfogásos üvegkorlát

Üvegkorlát és üveghíd

Üvegkorlát és üveghíd