Ajtó üvegböl

Ajtó üvegből 1. Napjaikban bármit el lehet készíteni üvegből, ezt az építőipar hamar felismerte és maximálisan ki is használja. 

Ajtó üvegből 1.

Ajtó üvegből 1.

Napjaikban bármit el lehet készíteni üvegből, ezt az építőipar hamar felismerte és maximálisan ki is használja. Az építészek, lakberendezők is gyakran terveznek bútorokat, falakat üvegből.

Habár az embereknek az ajtóról még mindig a tömör faajtó jut eszébe, manapság már nem törvényszerű, hogy fából készüljön.

Egy modern, minimál stílusú lakásban egyenesen telitalálat az üvegajtó, de pl. egy orvosi rendelőben is megállják a helyüket.

Az üveg általában 8 mm vastag, indokolt esetben (pl. méret) 10 mm vastag is lehet. Minden esetben hő kezelt, biztonsági üvegből készítjük, így, ha csak az élét nem ismertetjük össze valami kemény fém tárggyal, nem fog összetörni. Az edzett üveg a hő kezelés hatására szilárdabb lesz, mint a síküveg, ez a tulajdonsága teszi lehetővé, hogy keret nélküli ajtókat is készíthetünk belőle. Érdekes tény, hogy az üveg biztonsági, ami nemcsak abban nyilvánul meg, hogy nehezebben törik, hanem abban is, hogy töréskor szilánkok helyett apró darabokra robban szét, melyek nem okoznak komoly sérülést.

Ajtó tervezéskor mindig gondoljuk végig, milyen típusú ajtót szeretnénk. Fontos figyelembe venni, hogy mekkora helyünk van, hova tervezzük a nyitásirányt, illetve toló ajtó esetében lesz –e elég hely a tolóajtónak. Az üveg anyaga nagyban függ attól, hogy milyen helységbe szeretnénk tenni. pl. egy hálószobában nem hátrány ha nem lehet belátni a konyhából, így oda általában savmart üvegajtót tesznek.

Egy nappaliba kifejezetten mutatós egy átlátszó alapon homokfújt mintás ajtó.

Zárhatóság szempontjából is több variáció lehetséges. Ha nem szükséges bezárni, tökéletes a lengő ajtó. Amennyiben fontos, hogy zárható legyen, választhatunk kilincses záras típust, illetve jó megoldás lehet az alsó zár is, melyet a padlóba rögzítünk. Ha mindemellett még kiemelt szempont a lég-és hanggátlás, akkor az üvegajtóra speciális profilokat és automata küszöböt kell felszerelni.

Megtetszett valamelyik ajtótípus? Tervezte, de még nem mert belevágni? Hívjon a megadott elérhetőségeken és segítünk!

Ajtó üvegből 2.

Ajtó üvegből 2.