Az üveg tolóajtó

Az üveg tolóajtó rengeteg előnnyel bír, hiszen praktikus és egyben látvány szempontjából is kiváló választás. 

Az üveg tolóajtó rengeteg előnnyel bír, hiszen praktikus és egyben látvány szempontjából is kiváló választás.

üveg tolóajtó

üveg tolóajtó

Az üveg tolóajtó elsősorban olyan helyeken praktikus megoldás, ahol a helyszín körülményei nem teszik lehetővé az üvegajtó nyitását, mivel egy rendkívül helytakarékos megoldás, és a vezetősín nem csúfítja a padlóburkolatot.

 

A tolóajtó egy olyan belsőépítészeti megoldás, mely révén egyszerűen tudunk egymástól tereket elválasztani, úgy hogy valójában azok egy térnek  látszanak.

 

Jellemzően egy felső sínes rögzítésű pályán speciálisan kiképzett gördülő kocsis berendezések teszik lehetővé az ajtólapok mozgatását.

 

Alsó sín nem szükséges, így a padló résznél akadálytalan maradhat a közlekedés.

 

A megbízható, hosszú távú működtetés biztosítása céljából csak a legjobb minőségű szerelvények kerülnek beépítésre.

 

Kivitelezhető egy, vagy kétszárnyú, illetve egy, vagy két irányba tolható megoldással.

 

Speciális szerkezetek felhasználásával a tolóajtó fix üveggel is kombinálható így nagyobb nyílások lefedésére is alkalmas.

 

A tolóajtók mozgatása az üvegre szerelt süllyesztett, vagy az üveg síkjából kiálló kézfogókkal történik, a zárhatósága az üvegajtó aljára szerelt padlózárral könnyen megoldható.

 

Az üvegajtók nem csak nagy fényáteresztő képességüknek, de elegáns megjelenésüknek köszönhetően is egyre nagyobb teret hódítanak a modernebb lakásokban és irodákban, mert egyesítik az üvegajtók és a tolóajtók előnyeit is.

 

Sokat számíthat egy kisebb lakásban, hogy mennyi fény jut a helyiségekbe, mert nem csak a látványt határozza meg, hanem azt is, hogy mennyire költséges a világítás, milyen a hangulat.

 

Maga az üveg tolóajtó már a kialakítása miatt is olyan darab, amivel rengeteg helyet spórolhat, hiszen nincs szükség arra, hogy kitárja, mint egy hagyományos ajtót, hanem a fal síkján mozgathatja. Ez olyan helyeken, ahol eleve kisebb a mozgástér, nagyon előnyös, de tágas területen is hasznos lehet, hiszen sokkal esztétikusabb látvány, mint egy sarkig nyitott ajtó.

 

Szeretné Ön is egy ilyen korszerű és stílusos nyílászáróval kiegészíteni otthonát? Ha a válasz igen, keressen minket elérhetőségeink egyikén!