Köszeg, Jurisics vár

Sikerrel pályáztunk a Kőszegi Vár kávézójának és shopjának kialakítására. Az üvegeket és az acélszerkezetet is mi terveztük és kiviteleztük, utóbbit kedvenc lakatosunkkal. Kávézó           A kávézó alapte […]

Sikerrel pályáztunk a Kőszegi Vár kávézójának és shopjának kialakítására. Az üvegeket és az acélszerkezetet is mi terveztük és kiviteleztük, utóbbit kedvenc lakatosunkkal.

Kávézó

Kőszeg kávézó

 

 

 

 

 

A kávézó alapterülete kb. 3 x 3 méter. A belső padlószint kb. 10 cm-rel emeli ki a külső padló síkjából a szerviz helyiséget. A külső üvegek minden sarkát egyedileg gyártott (160 db!) 35 mm-es pontmegfogással rögzítettük. Kivéve a 6 db pultnál látható szegmenst, amelyek zsanérral lettek rögzítve a kiadópult mentén. Így lehajthatóak, és zárás után felhajthatóak, zárhatóak. Az alsó szegmens hátlapja a megrendelő által kért színre festett 10 mm-es edzett üveg.

 

Shop

Kőszeg bolt

 

 

 

 

 

A shop esetében 220 cm magas acél szerkezetet építettünk a helyszínen. Ezzel létrehozva az üvegfalak már-már derékszöghöz hasonló befoglaló méreteit. Sajnos a vár építői nem, tartották szem előtt a vízszintes és függőleges fogalmakat...:)

A 10 mm-es edzett üvegek egyedileg legyártott rozsdamentes u-profilba, szilikonnal kerültek rögzítésre. Az ajtók szabadon mozgó, alsó és felső forgáspontot és - az üveg ajtó alsó élére húzható - letűzőt kaptak. A kilincsek kívülről kulccsal, belülről forgattyúval zárhatóak.

Tükrök

Külön kérésre minden mosdóba és a táncterembe is szereltünk fel tükröket. Méretüktől függően 4 és 5 mm vastag tükröt használtunk.

 

A munkákról készült fotókat az alábbi galériában megtekintheti:

[nggallery id=29]