Galéria üvegkorlát

Nagy belmagasságú régi lakások felújítása során a galériák kiemelt szerepet kaphatnak.

Nagy belmagasságú régi lakások felújítása során a galériák kiemelt szerepet kaphatnak. A felújítás költségvetését nem emeli meg jelentősen, ha a galériára keret nélküli üvegkorlátot tervezünk. A galéria szerkezeti kialakítása meghatározza, hogy az üvegkorlátot a galéria oldalára, vagy a járható felületre rögzítjük. Ebben az esetben a szerkezet kb 20 centiméter volt, ezért az oldalfalra tudtuk rögzíteni az 50 mm átmérőjű rozsdamentes korongokkal. Ha a lakás belsőépítészeti elemei indokolják, akkor a rögzítő korongok elburkolhatóak, optikailag eltüntetve azokat.

 

Biztonság üvegkorláttal

dualglass.hu_1.18.05Kis lakásokban népszerű megoldás a galéria kialakítása, hiszen így a „hálószoba” alatt akár szekrény is lehet, vagy éppen egy íróasztal, dolgozórészleg. Azonban nem szabad megfeledkezni a biztonságról, és megfelelő korlátokkal védekezni a leesés ellen.

A keret nélküli üvegkorlát tökéletes megoldást jelent, hiszen nem akadályozza sem a kilátást a galériáról, sem pedig a fény áramlását. Így fentről is láthatjuk, mi történik a lakás többi részén, ez kifejezetten előnyös szempont, ha például kisgyerek van a házban. A keret nélküli üvegkorlát másik nagy előnye, hogy egy kisebb gyermek, vagy háziállat sem tud kiesni rajta keresztül. Attól sem kell tartanunk, hogy hamar ujjlenyomatos lesz, hiszen nagyon könnyen tisztán tartható egy puha ronggyal és ablaktisztító folyadékkal. A keret nélküli üvegkorlát továbbá hosszú élettartamú, nem igényel ápolást, és nem is jár túl magas költségekkel.

Keressen fel minket bizalommal, ha galériához keresi a megfelelő védelmet! Válassza a keret nélküli üvegkorlátot, és biztosan nem bánja meg döntését!