Korlát kültérben, Soroksár

November hónapban egy soroksári családi ház teraszára építettünk üveg korlátot. 

November hónapban egy soroksári családi ház teraszára építettünk üveg korlátot.

A munka a rozsdamentes acél tartóoszlopok beépítésével kezdődött. Ezt követően tudtunk méretet venni, és a gyártást megkezdeni. A korlátok 8 + 8 mm laminált edzett üvegből készültek. A terasz egyik oldalán, az ügyfél kérésére, matt fólia is került a két üvegréteg közé, így megakadályozva, hogy a szomszédból átláthassanak. Rögzítéshez pontmegfogásos korongokat használtuk. A korongok rozsdamentes acélból készülnek, szálcsiszolt felülettel, 50 x 10 mm méretben. Nagy előnyük, hogy könnyen lehet velük szerelni, és mivel csak minimális fém látszódik, ezért bátran javasoljuk modernebb házak/lakások esetén is.

Először a rozsdamentes oszlopokba lett rögzítve 2-2 db M12 menetes szár, majd később ezekre a menetes szárakra lett rögzítve a pontmegfogás távtartó korongja. Erre pedig egy db 2 mm PVC alátét került, így biztosítva, hogy az üveg ne érintkezzen közvetlenül fém alkatrészekkel. Ezután a helyükre kerültek az üveg elemek is, majd a párhuzamosság beállítása után rögzítettük az üvegeket a pontmegfogás záró korongjával.

Rögzítés szempontjából sokfajta megoldás létezik (u profilba, "csipeszekkel" stb.), azonban ha nem akarunk plusz költségeket, ez a legegyszerűbb és legszebb megoldás. Helyszíntől függően a fent említett rozsdamentes acél tartóoszlop beépítése sem szükséges.

Korlát, Soroksár 1. Korlát, Soroksár 2.

 

 

 

 

 

 

 

 

További pontmegfogásos korlát munkáink:

[bulletlist]

[/bulletlist]